Izvor: Blic, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrh DSS znao za Milojevićevu prošlost

Vrh DSS morao je da zna da je čelni čovek opštinskog odbora ove partije u Paraćinu Bratislav Milojević označen kao vođa organizovane kriminalne grupe u beloj knjizi MUP-a Srbije i pre nego što je ova vest procurila u javnost pre dva dana. Po saznanjima „Blica", na internet adrese kabineta premijera Koštunice, MUP-a i centrale DSS u Beogradu još pre nekoliko meseci upućene su informacije o Milojeviću.



Kako za „Blic" kaže dobro upućen sagovornik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „pojedini ljudi iz Paraćina su u junu, kada je Milojević postavljen za poverenika DSS, poslali vrhu stranke internetom informacije o njemu". „Odgovor iz DSS nije stigao, ali je stigao sa neke nepoznate adrese. Pisalo je da gledaju svoja posla", priča sagovornik „Blica".

Nešto ranije, u maju, funkcioneri paraćinske opštine posetili su i Ministarstvo za prosvetu, čiji je šef Zoran Lončar iz samog vrha DSS. Tada su izneli svoje kritike oko izbora direktora jedne od paraćinskih škola i naveli da sumnjaju da je u izbor „umešao prste Milojević". „Rečeno im je i tada sve, ko je i šta je Milojević", dodaje naš izvor.

U Paraćinu navode da je Milojevićeva „karijera" i te kako bila poznata i predsedniku Okružnog odbora DSS Dragoslavu Stevanoviću. „Svi se mi ovde znamo. Nema veze što je Stevanović iz Jagodine. On je praktično uveo Milojevića u DSS kada im se lokalni odbor raspadao", priča naš sagovornik.

Stevanović za „Blic" kaže da je znao „da je Milojević odbornik u SO Paraćin i da nije osuđivan 12 godina".

- Otkud bih znao sadržaj Bele knjige!? Pa to je tajna stvar policije - čudi se on. Na pitanje kako građani Paraćina znaju ko je Milojević, ali ne i on, Stevanović kaže da su „politički faktori oni koje izglasa narod, a u Srbiji ima raznih političkih faktora i morate da ih prihvatite".

Epilog svega je, pošto je u medijima procurila vest o Milojeviću, njegova hitna smena uz pranje ruku vrha DSS. Portparol DSS Branislav Ristivojević ocenio je da je „ovo bila lepa saradnja između javnosti, MUP i stranke".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.