Vratilo se 150 policajaca

Izvor: Glas javnosti, 01.Jul.2009, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratilo se 150 policajaca

BEOGRAD - Većina od oko 250 preostalih suspendovanih pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti juče se, nešto pre isteka roka, vratilo u tu službu. Srpska vlada je podržala ovaj potez policajaca, međutim, predstavnici opozicije smatraju da to nije pravo rešenje za kosovske Srbe.

Ministar za KiM Goran Bogdanović istakao je da u Vladi postoji politička volja da se apeluje na Srbe da se svi vrate u KPS.

- Neophodnije je da Srbi južno od Ibra imaju svoje sunarodnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u policiji, jer imaju mnogo veći problem sa bezbednošću, sa slobodom kretanja, i mi ne vidimo razlog zbog kojeg oni ne bi bili u toj službi - ocenio je ministar za KiM.

S druge strane, u SRS tvrde da poziv ministra za KiM predstavlja davanje legitimiteta privremenim vlastima, koje su protivpravno proglasile nezavisnost južne pokrajine.

- Posle ovog stava Vlade Srbije, koji je izneo ministar Bogdanović, postavlja se pitanje da li aktuelni režim uopšte ima osmišljenu politiku o načinu na koji će da odbrani KiM, ili se samo deklarativno zalaže za KiM u sastavu Srbije - navode radikali.

Poslanik DSS Vladimir Milentijević smatra da Srbi ne treba da budu u KPS jer je to „institucija nezavisnog Kosova koja sprovodi plan Martija Ahtisarija“.

- Mogli smo da opravdamo ili da shvatimo da su imali razlog da budu u tim institucijama do jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM, međutim, sada ne vidim razlog za to. Posebno ne kad se zna da oni sprovode Ahtisarijev plan - istakao je Milentijević.

Portparol KPS Arber Beka istakao je za naš list da se juče do 14 časova, samo dva sata pre isteka roka za povratak, na svoja stara radna mesta prijavilo više od 150 Srba.

- Do 16 sati, kad je bio krajnji rok, u Pećkom regionu vratili su se svi policajci, u prištinskom se oko 95 odsto, a u gnjilanskom se samo njih trojica nisu vratila. Mi smo smatrali da oni treba odavno da budu u ovoj policiji jer mi treba da budemo u službi svih građana na KiM - istakao je Beka.

Nema tog sta Srbin ne moze.Sramota je teska 8 miliona srpskuh dusa.

..stari provereni recept...isto tako se desilo sa Srpskim policajcima u RSKrajini...pusteni niz vodu pa ko se kako snadje...tim ljudima ne treba zamerati sto idu za svojom koricom hleba ionako ga od Srbije nece dobiti...

A sta je to DSS uradio svih ovih godina dok je bio na vlasti?

Nije li SRS bio na vlasti 1999. godine zajedno sa SPS kada je Srbija potpisla onu slavnu kapitulaciju u Kumanovu, povukla vojsku i ostavila Srbe na milost i nemilost Siptarima? ? SRS-ovci i cak nisu napustili vladu koliko su bili "revoltirani" sto se to desilo!!

Dobro je sto su se vratili.Ne znam da li ste pratili sinoc jednu emisiju na RT-Kosovo koju je vodila neka Ana na srpskom jeziku.Interesantno, nema sta!!! U toj emisiji je bilo oko 30 gradjana srpske nacionalnosti i zamenik Ministra Unutrasnjih poslova Kosova zvani Shpend, a i jedan srbin sa velikim cinom srpske nacionalnost koji je nosio uniformu KPS-a i koji je neprestano dok je govorio pominjao REPUBLIKU KOSOVO,Vladu Kosova,g-dina Premijera Hashima Thaqija i to velikom postovanjem-SVAKA CAST!!! Covek je svestan da mu je buducnost u Institucijama svoje Drzave-Kosovo,i prestao je verovati predstavnicima tzv."Ministarstva za Kosovo i Metohiju" i svoju je sudbinu i sudbinu svoje dece uzeo u svoje ruke.Misilim da ce isti daleko stici,jos jednom -SVAKA MU CAST. Zavidim i policajcima srpske nacionalnosti koji su se vratili tamo gde pripadaju,tako da je to veliki plus a i signal da ljudi polako padaju u rudu i svacaju realno stanje,jednostavno oni su poceli da razlikuju sta je realnost a sta je fantazija,to je za svaku pohvalu.I na kraju da kazem da im stvarno lepo stoje policuske uniforme REPUBLIKE KOSOVA! Pozdrav svim dobronamernim ljudima, iz Pristine-REPUBLIKA KOSOVO,

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.