Izvor: B92, 11.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Voleo bih 2009. Srbiju u NATO"

Minhen -- Danas se završava Minhenska konferencija o bezbednosnoj politici, na kojoj učestvuju vodeći političari i eksperti iz 40 zemalja.

Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer je juče, govoreći na Minhenskoj konferenciji o NATO misijama, rekao da bi u 2008. želeo da vidi da Kosovo ima izgrađene stabilne institucije, kao i da ima dobre odnose sa Srbijom, a takođe je rekao da bi voleo da 2009. godine vidi Srbiju u NATO-u.

Podsetimo, juče je o Kosovu na konferenciji govorio i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je rekao da će se Rusija usprotiviti svakom rešenju statusa Kosova koje ne bude predstavljalo dogovor obe strane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.