Vojvodina u korak sa evropskim regionima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vojvodina u korak sa evropskim regionima"

Vojvodina je kroz investicije u infrastrukturu, obučavanje ljudi, finansijsku podršku poljoprivredi i privredi i modernizaciju javne administracije u opštinama i gradovima još uvek na prvom mestu kao najrazvijeniji region u Srbiji, izjavio je danas pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

"U svim gradovima i opštinama finansirali smo kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Time ispunjavamo dva cilja, da javna uprava bude stvarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << servis građana i da radimo na stvaranju preduslova za kvalitetniji život građana", kazao je Bugarski na panelu "Lokalne vlasti i MSP" u okviru Evropskog kongresa lokalnih i regionalnih vlasti u Krakovu.

Bugarski je na kongresu govorio o programima za podršku malim i srednjim preduzećima koji su, prema njegovim rečima, često "izvrnuti ruglu i koriste se za diskreditaciju političkih protivnika".

"Umesto toga, potrebno je pomoći privrednicima sa svih nivoa vlasti jer ta pomoć je najpotrebnija kada su privrednici na početku i najranjiviji, sa velikim rizikom da uložena sredstva neće biti vraćena", kazao je Bugarski i dodao da su mikro, mala i srednja preduzeća glavni oslonac i pokretač evropske ekonomije.

Evropski kongres lokalnih i regionalnih vlasti u Krakovu organizuje Komitet regiona Evropske unije sa poljskim Institutom za istočne studije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bugarski: Vojvodina i dalje najrazvijeniji region

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2015

Vojvodina je kroz investicije u infrastrukturu, obučavanje ljudi, finansijsku podršku poljoprivredi i privredi i modernizaciju javne administracije u opštinama i gradovima još na prvom mestu kao najrazvijeniji region u Srbiji, izjavio je danas pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.