Vojvodina: Najviše glasova za ZES

Izvor: B92, 12.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina: Najviše glasova za ZES

Beograd, Novi Sad -- Lista "Za evropsku Srbiju" osvojila 42,1 odsto u Vojvodini, dok je za SRS glasalo 29,1 odsto birača, saopštio je CeSID.

Za koaliciju DSS-NS glasalo je 6,8 odsto birača, za Mađarsku koaliciju 6,4 odsto, za LDP 5,5 odsto, a za SPS-PUPS-JS 5,4 odsto. To pokazuju rezultati CeSID-a, dok će rezultati Pokrajinske izborne komisije biti saopšteni danas.

A Pokrajinska izborna komisija (PIK) navodi da je izlaznost birača na biračkim mestima u Vojvodini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznosila 61,75 odsto.

Kako se navodi, taj rezultat dobijen je na osnovu podataka iz 37 opština u Vojvodini, odnosno 82,2 odsto od ukupnog broja izašlih.

U taj rezultat, između ostalog, nisu uključeni podaci iz Gradske izborne komisije u Novom Sadu, koja još nije objavila nikakve zvanične rezultate glasanja u tom gradu.

U izveštaju PIK-a navodi se da je, prema dobijenim informacijama, najveća izlaznost u Vojvodini bila u opštinama Nova Crnja - 69,9 i Žitište - 67,5 odsto, dok je najmanje birača izašlo na izbore u opštinama Alibunar - 53,4 i Sečanj - 47 odsto.

Konačan procenat izlaznosti PIK će objaviti nakon dobijanja podataka iz preostalih izbornih jedinica, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.