Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska SCG na zajedničkoj vežbi

Tirana -- Vojska SCG učestvovaće kao posmatrač u vojnoj vežbi koju zajednički organizuju Albanija, Italija i SAD.

Učešće Vojske SCG u ovoj zajedničkoj vežbi u Jadranskom moru dogovorili su u Tirani ministri odbrane SCG i Albanije Prvoslav Davinić i Pandeli Majko. Davinić je agenciji Beta rekao da će dve zemlje raditi na sporazumu o bilateralnoj vojnoj saradnji i najavio da će on biti potpisan vrlo brzo.

Poseta ministra Davinića pokazuje da je "hladni rat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tirane i Beograda" okončan i da su dve zemlje počele novu eru u svojim odnosima, izjavio je albanski ministar Pandeli Majko. Na zajedničnoj konferenciji za novinare u Tirani, Majko je rekao da bi bolja saradnja oružanih snaga dve zemlje smanjila tenzije u regionu. Oba ministra su "diplomatski" odgovarali na pitanja o Kosovu, navodeći da odluka o budućem statusu pokrajine nije u njihovoj nadležnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.