Vojna saradnja jedan od najuspešnijih aspekata saradnje Srbije i Rusije

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna saradnja jedan od najuspešnijih aspekata saradnje Srbije i Rusije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Ministar Vulin poželeo je dobrodošlicu Bocan-Harčenku te izrazio zahvalnost prethodnom amabasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu na doprinosu za unapređenje saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje, dodavši da je uveren da će se i sa ambasadorom Bocan-Harčenkom, kao odličnim poznavaocem prilika na Balkanu, uspešna saradnja nastaviti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. Prema rečima ministra Vulina, između naših država postoje istorijski duboki koreni, a otvoren i iskren odnos dva predsednika i vrhovnih komandanata vojski Republike Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, može i dalje da ih jača, što će svakako doprineti ostvarenju još boljih rezultata na polju saradnje u oblasti odbrane, kao i sveukupne saradnje. foto: © Ministarstvo odbrane Srbije Posebnu zahvalnost Ruskoj Federaciji ministar Vulin izrazio je na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kao i povodom dosledne podrške pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, u situacijama kada je interes naše države bio ugrožen. Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar Vulin je izjavio da je pokušaj formiranja „vojske Kosova“ sasvim neprihvatljiv, a da su pokušaji stvaranja „Velike Albanije“ pretnja miru na čitavom Balkanu. Posebno brine ćutanje međunarodne zajednice ali i zemalja regiona, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. foto: © Ministarstvo odbrane Srbije Ministar Vulin rekao je ambasadoru Ruske Federacije da je sa zadovoljstvom prihvatio lični poziv ministra odbrane Šojgua da prisustvuje „Međunarodnim vojnim igrama 2019“ u Moskvi. Na današnjem sastanku, vojno-vojna saradnja ocenjena je kao jedan od najuspešnijih aspekata saradnje Srbije i Rusije, a posebno realizacija zajedničkih vežbi i nastavak vojno-tehničke saradnje. Ministar odbrane poželeo je ambasadoru Bocan-Harčenku sve najbolje u obavljanju nove dužnosti i uspeh u diplomatskoj misiji.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bocar Harčenko: Bilateralni odnosi dostigli visok nivo strateškog partnerstva

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 15:33

Premijerka Ana Brnabić poželela je dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji Aleksandru Bocan Harčenku i ocenila da iza izuzetnih odnosa naših zemalja, stoji, pre svega, uzajamna podrška i tradicionalno prijateljstvo dva naroda. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.