Voda u Divošu ispravna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Divošu ispravna

Meštani Divoša, koji su u proteklih nekoliko sedmica imali problem sa vodosnabdevanjem, sada imaju kvalitetnu i ispravnu vodu za upotrebu. 

Na osnovu analiza uzoraka vode koje su urađene u Zavodu za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici i Institutu za javno zdravlje u Novom Sadu, voda za piće u lokalnom sistemu vodosnabdevanja u Divošu je higijenski ispravna i bezbedna za korišćenje. Trenutno su u toku radovi na zaštiti novoizgrađenog bunara i time su radovi na poboljšanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kvaliteta isporuke pijaće vode kompletirani.

Dosta Radičić, domaćica iz Divoša, kaže da je veoma zadovoljna što im je u kućama konačno voda ispravna za korišćenje, posle višesedmičnih radova. Koristeći novu vodu u svojoj kuhinji, objašnjava kako je bilo tih dana bez iste.

Nakon sprovedenih procedura vezanih za utvrđivanje kvaliteta vode i njene zdravstvene ispravnosti, završene su sve aktivnosti preduzete na rešavanju problema vodosnabdevanja koji se javio krajem 2017. godine.

Podsećamo, nakon što je ustanovljena povećana vrednost mutnoće vode, pribegnuto je izgradnji novog bunara, čija je sada još zaštita u toku. I tako je još jedan problem dobio rešenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.