Vlast u Novom Brdu formiraće koalicija SPS-PUPS-JS i DS

Izvor: Glas javnosti, Beta, 03.Jun.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast u Novom Brdu formiraće koalicija SPS-PUPS-JS i DS

BEOGRAD - Lokalnu vlast u Novom Brdu formiraće koalicija SPS-PUPS-JS i Demokratska stranka, a vlast u severnom delu Kosovske Mitrovice verovatno će biti preslikana sa republičkog nivoa, rekli su predstavnici koalicije SPS-PUPS-JS.

"Očekujem da će se lokalna vlast u Kosovskoj Mitrovici preslikati sa republičkog nivoa, jer imamo većinu za to", rekao je koordinator Glavnog odbora SPS za Kosovo i Metohiju Dejan Radenković i dodao da se buduća vlast neće baviti "visokom politikom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << već rešavati lokalne probleme.

Radenković je  kazao da očekuje da će u budućoj vlasti biti oni koji će se zalagati za očuvanje srpskog dela Kosovske Mitrovice i koji će imati ugled i kod Srba i kod Međunarodne zajednice.

On je rekao da će se verovatno u narednom periodu lideri stranaka dogovoriti oko toga ko će biti novi predsednik opštine Kosovska Mitrovica.

Predsednik Pokrajinskog odbora Jedinstvene Srbije za Kosovo i Metohiju Steva Grkinić rekao je da je gotovo izvesno da će vlast u Novom brdu formirati koalicija SPS-PUPS-JS i DS i zahvalio građanima te opštine što su koaliciju podržali sa 45 odsto glasova, a građani Kosovske Mitrovice dali većinsku podršku proevropskim strankama.

On je kazao da je jedna od specifičnosti održanih izbora to što se prvi put desilo da većinu dobiju proevropske stranke i stranke koje podržavaju vladu, što govori i o kontinuitetu podrške Vladi Srbije, koja je, kako je kazao, potvrđena i na prethodnih nekoliko vanrednih lokalnih izbora u Srbiji.

Potpredsednik izvršnog odbora PUPS Dragi Vodojević rekao je da je ta stranka zadovoljna postignutim rezultatima i dodao da je još uvek u fazi konstituisanja partijskih organizacija u pokrajini.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.