Izvor: Blic, 11.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast dobila adrese haških optuženika

Vlast dobila adrese haških optuženika

Predsednik Republike Srpske Dragan Čavić je 25. oktobra premijeru Srbije Vojislavu Koštunicu dostavio adrese devet haških optuženika iz RS koji se kriju u Srbiji, izjavio je juče bivši ministar pravde Vladan Batić.

- Najviši zvaničnici RS krajem oktobra Koštunici su dostavili devet adresa haških optuženika, ali ne i adrese Ratka Mladića, Radovana Karadžića i dvojice Lukića - rekao je Batić i dodao da je razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čavića i Koštunice bio 'mučan'.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić potvrdio je da su vlasti RS Beogradu dostavile nekoliko adresa haških optuženika.

- Ne mogu ulaziti u detalje, ali mogu da kažem da smo svojevremeno dobili tri adrese. Adrese su proverene i pokazale su se netačnim. Jedna je glasila na ime osobe za koju postoji optužnica, ali je utvrđeno da to nije taj čovek, već da je reč o osobi sa istim imenom i prezimenom - rekao je Ljajić. On je dodao da se ministar policije Dragan Jočić na jednoj od sednica Saveta založio za poboljšanje saradnje sa vlastima RS po tom pitanju.

Batić je ocenio da će izveštaj glavnog tužioca Tribunala Karle del Ponte biti negativan čak i ako neka od lica sa ovog spiska odu u Hag, jer Tribunal interesuju Ratko Mladić i četvorica generala. On je rekao da je slika haškog optuženika Veselina Šljivančanina bila javna tajna i da je bilo sedam-osam njegovih fotografija uslikanih ispred Vojne gimnazije u Beogradu, na kojoj se Šljivančanin vidi i anfas i s leđa. Batić je još naveo da mu prete albanski teroristi i da je o tome obavestio MUP Srbije. E. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.