Vlada usvojila uredbu o konverziji

Izvor: S media, 03.Jul.2010, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila uredbu o konverziji

Vlada Srbije je danas usvojila uredbu o naknadi za konverziju prava korišćenja u pravo svojine nad građevinskim zemljištem, izjavio je ministar za životne sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić, ističući da je cilj te uredbe da se plati objektivna cena za konverziju.

Dulić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da uredba predviđa da se konverzija može platiti lokalnoj samoupravi i u nepokretnostima, odnosno kvadratima objekata i da se može platiti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na rate.

On je naveo da će fabrike i drugi industrijski objekti koji su tokom privatizacije kupljeni kako bi se u njima proizvodnja nastavila, "odnosno kako bi u njima ljudi radili i u koje je investiran novac da bi se unapredila proizvodnja", kada uđu u postupak konverzije, verovatno biti privilegovani, jer će za njih cena konverzije biti minimalna moguća.

Navodeći da misli pre svega na velike sisteme koji su uspešno privatizovani i koji uspešno rade, Dulić je kazao da će oni tu cenu moći da plate u narednih 20 godina.

Veliki broj njih neće ni morati da plati konverziju, "jer smo ih izjednačili sa svima onima koje danas pozivamo da investiraju u Srbiju", rekao je Dulić i dodao da je reč o onima koji mogu da zaposljavaju ljude i koji su spremni da investiraju u opremu, kojima će biti ponuđeno besplatno zemljište.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.