Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila sedam predloga zakona iz oblasti pravosuđa

Vlada Srbije usvojila je danas sedam zakonskih predloga iz oblasti pravosuđa čijim će usvajanjem biti izvršena reforma pravosudnog sistema.



Ministarka pravde Snežana Malović rekala je na konferenciji za novinare da su usvojeni predlozi zakona o sudijama, o Visokom savetu sudstava, uređenju sudova, javnom tužilaštvu, organizaciji i nedležnosti pravosudnih organa, državnom veću tužilaca i izmenama Zakona o prekršaju. Ona je istakla da obaveza usvajanja tih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakona proističe iz Ustava Srbije koji je donet 2006. godine i dodala da je predviđeno da svi zakoni stupe na snagu 1. januara 2010. godine.

Nastavak sednice na kojoj će se raspravljati o amandmanima na predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta je sutra u 10 sati. Na taj vladin predlog podneta su 84 amandmana, a vlada nije prihvatila nijedan.

Popodnevni deo sednice i danas je obeležila rasprava poslanika Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.