Vlada usvaja plan mera od posledica suše

Izvor: S media, 23.Avg.2012, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvaja plan mera od posledica suše

Vlada Srbije trebalo bi na današnjoj sednici da usvoji plan mera za suzbijanje posledica izazvanih šušom.

Te mere podrazumevaju oslobađanje poljoprivrednih proizvođača određenog broja obaveza prema državi, kao i podsticaje stočarstvu i intervenciju države na tržištu.

Plan mera je usaglašen na sinoćnom sastanku premijera Dačića sa resornim ministrima - poljoprivrede, finasija i ekonomije i trgovine Goranom Kneževićem, Mlađanom Dinkićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Rasimom Ljajićem i pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu Goranom Ješićem.

Ješić je, posle sastanka, rekao da je usvojeno 15 mera za sprečavanje štete od suše i naveo da neće biti proglašena elementarna nepogoda.

Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo je najveći deo predloga Vlade Vojvodine, rekao je Ješić i dodao da je ostalo još da se usaglasi regresiranje jesenje setve, što bi trebalo da se reši za desetak dana.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.