Vlada u četvrtak neće zasedati

Izvor: Blic, 13.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada u četvrtak neće zasedati

Premijer Mirko Cvetković i nekoliko ministara vratili su se sa godišnjeg odmora, ali sednica Vlade Srbije neće biti održana ovog četvrtka iako kvorum postoji, potvrđeno je „Blicu" u Vladi Srbije. Sednica će biti sledeće sedmice jer, kako navode, nekoliko ministara ima ugovorene obaveze.

Sa odmora se vratio premijer Mirko Cvetkvić, a u Beogradu su i potpredsednici Vlade Ivica Dačić i Jovan Krkobabić, dok su Božidar Đelić i Mlađan Dinkić na službenom putu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Na službenom putu u inostranstvu takođe su šef diplomatije Vuk Jeremić i ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić.

Kako je ranije izjavila generalna sekretarka Vlade Srbije Tamara Stojčević, ministri bi, nakon ponovnog uspostavljanja kvoruma, trebalo da se pozabave zakonskim predlozima iz oblasti poljoprivrede, bezbednosti državnih granica, zaštite životne sredine.

Premijer Cvetković se prekjuče vratio sa letovanja u Porto Karasu na Halkidikiju, poluostrvu koje je za odmor izabrao i potpredsednik i ministar ekonomije Dinkić. Iz Grčke se, posle jednonedeljnog odmora, vratio i ministar životne sredine Oliver Dulić, kao i ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji se par nedelja odmarao na Krfu. Ministar prosvete Žarko Obradović izabrao je za letovanje Tursku, gde je svoj odmor proveo u Antaliji.

Posle četiri dana odmora na Staroj Planini na posao se vratio i ministar Petar Škundrić, dok je iz Crne Gore došao Slobodan Milosavljević. Sa odmora se vratio i Tomica Milosavljević, a u Beogradu je i Milutin Mrkonjić, koji je predah između dva gradilišta napravio u Guči.

Sa odmora se još nisu vratili ministri Svetozar Čiplić, Nebojša Bradić, Srđan Srećković, Bogoljub Šijaković, Milan Marković, Sulejman Ugljanin, i Goran Bogdanović.

Ljajić i Dragin još nisu bili na odmoru

Celo leto na poslu proveli su ministri Rasim Ljajić i Saša Dragin, kao i ministarka Snežana Marković-Samardžić, koja je najavila da će u Peking putovati tek na zatvaranje Olimpijskih igara, zajedno s premijerom Cvetkovićem. Ministar Ivica Dačić bi trebalo ovih dana da otputuje na odmor, ali je u dilemi da li će otići u Grčku ili u Tursku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.