Vlada preispituje način dodele stanova

Izvor: S media, 05.Avg.2009, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada preispituje način dodele stanova

Generalni sekretar Vlade Srbije Tamara Stojčević izjavila da Vlada na teritoriji Republike raspolaže sa oko 200 nedodeljenih stanova.

Sada se preispituje način ranije dodeljenih stanova. "Reč je o oko 200 rešenja za stanove koje je dodelila neka od prethodnih Vlada. Medjutim, za tridesetak stanova koje su te Vlade odobrile, tehnički ugovori, za sada, neće biti potpisani dok se ne ispita način i postupak na koji su dodeljeni", rekla je Stojčevićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Predsednik i premijer Srbije, Boris Tadić i Mirko Cvetković, zatražili su da se preispita odluke o dodeljivanju i otkupu državnih stanova po privilegovanim uslovima.

Tadić je opasnom po ekonomiju i državu i nedopustivom ocenio praksu dodeljivinja državnih stanova s mogućnošću otkupa po privilegovanim uslovima i zatražio da se ispita da li se i sada u Srbiji stanovi za otkup dodeljuju na osnovu posebnih lista i po privilegovanim cenama.

"Ovih dana saznajemo da je neka vlada tamo dodeljivala stanove ljudima koji rade u državi po privilegovanom osnovu. To je čist protekcionizam", rekao je Tadić juče prilikom dodele stana plivaču Miloradu Čaviću.

Cvetković je ranije danas izdao nalog da se utvrde sve okolnosti u kojima su u ranijim periodima dodeljivani stanovi zaposlenima u Vladi Srbije i naložio da se obustave svi postupci dodele stanova prema ranijim odlukama.

Stojčevićeva je navela da Vlada Srbije raspolaže sa oko 200 stanova, ali da su iz tog broja izuzeti službeni i stanovi čija je namena sporna, jer se vode kao naslednički i u zemljišnim knigama SFRJ, SRJ i ostalih nepostojećih pravnih lica.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.