Vlada neće porez na plate

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada neće porez na plate

Nedelju dana pred dolazak eksperata Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)u Beograd izvesno je jedino da će Vlada Srbije ući u pregovore sa zahtevom da se odobri veći budžetski deficit.

Mere koje će biti predložene još nisu precizirane, ali kako za „Blic“ kažu u Vladi, povećanje poreza na plate neće biti deo početne platforme za pregovore sa MMF.

Od Fonda se očekuje da dozvoli Srbiji da sledeću godinu ekonomske krize pregura većim zaduživanjima, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vlada ne bi bila prinuđena da povlači radikalne poteze ka građanima.

Na prvoj sednici Vlade Srbije posle letnje pauze, platforma za pregovore sa MMF nije razmatrana. Ta tačka dnevnog reda trebalo bi da se nađe na zasedanju tek u četvrtak.

O platformi za pregovore danas bi trebalo da se razgovara na sednici Odbora za privredu i finansije.

Ministarka finansija Diana Dragutinović je, kako saznaje Blic, prošle nedelje završila obračun o tome koliko bi se od pojedinih mera moglo uštedeti.

Međutim, nije predložila nijednu konkretnu meru, već je izradila takozvanu matricu u kojoj je svaka mera i njena primena izračunata u novcu.

Iako je Dragutinovića računala u novom izveštaju i koliko bi se novca prikupilo oporezivanjem plata, većina ministara zalaže se da se ova mera, ako je ikako moguće, izbegne.

To je generalni stav Vlade, ali pitanje je da li će na to MMF pristati,kaže sagovornik „Blica“.

Namera je da se u etapama smanji broj zaposlenih u državnoj administraciji, kaže sagovornik iz Vlade Srbije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.