Vlada najverovatnije 25. avgusta, SPS-u najviše tri resora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2020, 15:19

Vlada najverovatnije 25. avgusta, SPS-u najviše tri resora

Kao najverovatniji datum za formivanje nove vlade trenutno figurira 25. avgust, piše Blic pozivajući se na neimenovane izvore.

Socijalistička partija Srbije je za sada bliže ostanku u vladi, nego odlasku u opoziciju, ali sa oslabljenim uticajem i smanjenim brojem resora".

"Vlada bi trebalo da bude formirana oko 25. avgusta i do tada ima vremena da lider SNS Aleksandar Vučić predloži, i s vrhom svoje stranke razgovara o tome, koju poziciju bi trebalo dodeliti SPS-u. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Za sada je situacija takva da je SPS bliže ostanku u Nemanjinoj 11, nego selidbi, ali ne treba očekivati da dobije isti broj resora kao do sada", citira Blic neimenovani izvor.

Socijalistima je u prošloj raspodeli, pripalo pet ministarstava, a sagovornici Blica smatraju da ovoga puta ne treba očekivati da dobiju više od tri resora.

"Očekuje se da ćemo, ako zaista uđemo u Vladu, zadržati mesto potpredsednika Vlade. Što se tiče imena, ne treba biti veliki prognostičar pa shvatiti ko prvi ne treba da očekuje dalji angažman. Među prvima je svakako Goran Trivan, što zbog afera koje se vezuju za njega, ali i nedavnog istupa savetnika koji je pozivao na pobunu protiv vlasti. O ostalima će se raspravljati", rekao je sagovornik Blica iz SPS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.