Izvor: Glas javnosti, 05.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada na Ivanjdan

BEOGRAD - Srbija bi trebalo u ponedeljak, na Ivanjdan, da dobije novu vladu, na čelu sa Mirkom Cvetkovićem, što je potvrdila i šefica poslaničkog kluba ZES-a Nada Kolundžija.

Ipak, do zaključenja ovog izdanja našeg lista, parlament još nije bio završio raspravu o zakonu o ministarstvima zbog brojnih amandmana, tako da nije bilo glasanja o zakonima o vladi i ministarstvima, čije je usvajanje neophodno za izbor vlade. A u jučerašnjoj, koja je, uglavnom, tekla bez „iskakanja“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa teme, opozicija je nastavila da kritikuje predložena rešenja koja će „dovesti do glomazne i nepraktične vlade, jer je predloženo formiranje 24 umesto dosadašnja 22 ministarstva“.

Radikali su kritikovali „nameru“ zakonopisaca da iz ministarstva infrastrukture izdvoji oblasti urbanizma i građevine i pripoji ih drugom resoru. U tome su videli „političku igru i smanjenje nadležnosti jednom od koalicionih partnera, koji bi trebalo da bude ministar u toj oblasti“. Opet su ocenili da se zakonom zadovoljavaju „veliki apetiti koalicionih partnera“, a predložili su da se Ministarstvu za infrastrukturu doda i naziv za saobraćaj, kao i spajanje ministarstava prosvete i nauke i tehnologije, jer je to „logično“. Radikali zahtevaju i da se Ministarstvo rada i socijalne politike bavi i zaštitom spomenika otadžbinskih ratova i NATO bombardovanja. A Dragoljub Mićunović iz DS-a izabran je juče za predsednika Odbora za inostrane poslove, dok je njegov zamenik Miloš Aligrudić iz DSS-a. Dragan Šormaz iz DSS-a rekao je juče da je eventualno pravljenje sopstvenog poslaničkog kluba NS-a samo tehnička stvar u Skupštini i da to neće praviti probleme između te dve koalicione stranke. Bošnjačka lista, rekao je Bajram Omeragić, zvanično je poslala kandidaturu Sulejmana Ugljanina za ministra bez portfelja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.