Vlada da pripremi evropske zakone

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada da pripremi evropske zakone

Poslanik Liberalno demokratske partije Ivan Andrić izjavio je danas da je proces evropskih integracija Srbije ozbiljno ugrožen neradom vlade, koja od početka godine nije parlamentu uputila nijedan "evropski zakonski predlog".

Andrić je u Domu Narodne skupštine rekao novinarima da se u izveštaju o sprovođenju Nacionalnog programa za integraciju Srbije u Evropsku uniju, koji radi vladina Kancelarija za evropske integracije, vidi da je u prvom tromesečju ove godine vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ispunila 20 odsto planiranog.

"Tražimo od vlade da u narednih nedelju ili dve pripremi paket evropskih zakona potrebnih da bi se nastavile reforme i proces evropskih integracija u Srbiji", izjavio je Andrić.

On je rekao da bi u međuvremenu parlament trebalo da zaseda i raspravlja o pitanjima koja se odnose na rešavanje ekonomske krize.

Andrić je ocenio da je proces evropskih integracija zaustavljen u samoj vladi i da je ta inertnost primetna od početka ove godine.

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan rekla je da vlada nije pripremila četiri zakona koje je trebala da dostavi parlamentu, ali da je svesna svojih obaveza i da

očekuje da će zakoni uskoro biti u skupštinskoj proceduri.

Na pitanje novinara da li će biti vanrednih sednica parlamenta, Jelena Trivan je odgovorila da očekuje da će skupština imati nekoliko vanrednih zasedanja tokom leta, na kojima će se raspravljati o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije, ratifikaciji međunarodnih sporazuma, zakonima iz oblasti obrazovanja.

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DŠ) Radojko Obradović rekao je da je skupština donela nekoliko stotina zakona, ali da poslanici nisu razgovarali o ključnim problemima Srbije.

Skupština je postala mašina za donošenje zakona, izjavio je Obradović.

On je rekao da ima puno zakona o kojima bi parlament mogao da raspravlja u vanrednom zasedanju i da je DŠ predložila više od 20 zakona koji su u proceduri.

Šef Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović izjavio je da je siguran da sednice neće biti zakazivane u vreme Svetskog prvenstva u fudbalu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.