Izvor: B92, 06.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada će razmotriti odluku o izborima?

Beograd -- Velimir Ilić najavljuje konsultacije u Vladi oko eventualne promene stava u vezi sa učestvovanjem na izborima na Kosovu.

Republički ministar za kapitalne investicije je, povodom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao da se očekuje da međunarodna zajednica definiše kako se odnosi prema stavovima Vlade Srbije i da li ih prihvata. "Ako to bude otpoštovano neće biti problema", dodao je Ilić.

Koordinator nevladine organizacije Forum za etničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose, Dušan Janjić, smatra da Valda treba da promeni pristup ovom problemu i da bojkot izbora nije dobra odluka: "Ili će Vlada Srbije shvatiti da je ključna reč 'dijalog', ili će nastaviti sa tom nepreciznom rečju 'bojkot' i u tom slučaju će biti gubitnik. Ako bude išla na liniju dijaloga, mislim da još ima vremena da se, kao prvo, razgovara o decentralizaciji početkom septembra, a kao drugo, da se postigne dogovor o garancijama sa UNMIK-om o bezbednosti učešća srpskih predstavnika u predizbornim i izbornim aktivnostima. Treće je da se otkloni taj uvek nepopularni utisak, koji se javlja ako kažete 'ja neću da učestvujem na izborima'. Po mom mišljenju, Vlada Srbije mora da promeni retoriku i da kaže da ona želi da učestvuje na izborima", kaže Janjić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.