Izvor: B92, 05.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada bez DSS-a i Koštunice"

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš kaže da u novoj vladi ne treba da bude mesta za DSS i Vojislava Koštunicu.

Kostreš kaže da u vladi ne treba da budu Demokratska stranka Srbije i njen lider Vojislav Koštunica jer je on po stavovima o Kosovu sličan Slobodanu Miloševiću. "Mi smo jednog Slobodana Miloševića smenili i ne treba da stvaramo novog. Zato u novoj vladi nema mesta za DSS", rekao je Kostreš za Dnevnik.

Zamenik predsednika Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << socijaldemokrata Vojvodine ocenio je i da će pitanje Kosova biti prelomna tačka u postizbornim pregovorima i da će odnosi stranaka prema tom pitanju omogućiti ili onemogućiti formiranje vlade.

Postoji realna opasnost da Srbija ponovo postane talac pogrešne politike koja udaljava zemlju od evrointegracija jer DSS kroz platformu o Kosovu traži i prekid diplomatskih odnosa sa zemljama koje priznaju nezavisnost Kosova, kaže Kostreš.

On je oštro kritikovao Koštunicu i zbog toga što je odbio da se sastane sa izaslanikom UN Martijem Ahtisarijem i ocenio da je neverovatno da se u tako ključnom trenutku za zemlju premijer tako ponaša.

Pitanje Kosova će u narednim mesecima biti rešeno s predstavnicima Srbije ili bez njih, rekao je Kostreš i pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića da ozbiljno promisli kome će poveriti mandat za sastav vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.