Vlada Srbije ne poštuje Ustav i zakone

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2012, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije ne poštuje Ustav i zakone

NOVI SAD, 28. oktobra 2012. (Beta) - Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je da je Vlada Srbije najčešće ta koja ne poštuje zakone koje sama predlaže, a u slučaju Vojvodine republička vlada ne poštuje ni Ustav Srbije.

NOVI SAD, 28. oktobra 2012. (Beta) - Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je da je Vlada Srbije najčešće ta koja ne poštuje zakone koje sama predlaže, a u slučaju Vojvodine republička vlada ne poštuje ni Ustav Srbije.Ješić >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je za novosadski od nedelje Dnevnik rekao da se sedam odsto budžeta Srbije koji je Ustavom Srbije garantovano Vojvodini "nikada ne realizuje"."Nažalost, predlog budžeta Srbije već je usvojila republička vlada, i to bez ikakve javne rasprave i bez konsultacija sa predstavnicima pokrajinske vlasti, koji uopšte nisu imali priliku da kažu šta o tome misle", kazao je potpredsednik pokrajinske vlade.Dodao je da je odnos prema pokrajinskim organima po pitanju finansiranja Vojvodine manjkavost koja nije karakteristična samo za ovu nego i za prethodnu republičku vladu, koju je vodila Demokratska stranka."I taj nedostatak dijaloga je ključni problem, odnosno generator svih problema u Srbiji. Nažalost, izgleda da je tradicija u srpskom parlamentu da onaj ko ima većinu misli da može da se ponaša kako hoće, pa je ta loša navika iz prethodnih vlada nastavljena i u ovoj", ocenio je Ješić.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.