Izvor: Blic, 19.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova usvojila predlog zakona o državnim praznicima

Privremena Vlada Kosova utvrdila je danas Predlog zakona o državnim praznicima, koji predviđa 11 praznika sa 12 dana odmora, među kojima nema 28. novembra koji se obeležavao kao Dan albanske zastave.



Prema tom predlogu, glavni praznik je 17. februar, dan kad je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, a predloženo je da se kao Dan oslobođenja obeležava 11. ili 12. juni.

Vlada je predložila da praznici budu i Nova godina, Dan ustava Kosova, Međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << praznik rada - 1. maj, Dan Evrope - 9. maj, Veliki Bajram, Mali Bajram, katolički Božić, katolički Uskrs, pravoslavni Božić i pravoslavni Uskrs.

Odgovarajući posle sednice vlade na pitanje novinara zašto među praznicima nije i Dan albanske zastave, 28 novembar, predsednik privremene vlade Hašim Tači je rekao "da je Kosovo nezavisna, suverena, demokratska multinacionalna država koja ima državne praznike, ali se takođe poštuju i nacionalni praznici".

Upitan da li će proslavljati 28. novembar, Dan albanske zastave, kosovski premijer je rekao da će, "kao i svi drugi, obavljati svoje institucionalne obaveze".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.