Vlada DS i G17 na Ivici

Izvor: Glas javnosti, 22.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada DS i G17 na Ivici

BEOGRAD - Od vlade koalicije oko socijalista sa radikalima i narodnjacima i zvanično nema ništa, a savez SPS-PUPS-JS počinje i javno pregovore sa strankama koje predvodi Boris Tadić, obelodanili su juče Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković Palma ono što se odavno očekuje. A već sinoć u sedištu DS-a počeli su zvanični razgovori koalicije oko Tadića i obe oko SPS-a, i to je učinio čelni trojac. Ovo izdanje našeg lista bilo je zaključeno pre početka sastanka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
- Izlaz iz ove situacije, posle neuspeha razgovora sa narodnjacima i radikalima, mogu biti novi parlamentarni izbori, dogovor o formiranju vlade koalicije SPS-PUPS-JS sa listom „Za evropsku Srbiju“ ili formiranje vlade bez koalicije SPS-PUPS-JS. Smatramo da treba nastaviti napore da se dođe do dogovora o formiranju parlamentarne većine sa listom „Za evropsku Srbiju“ - rekao je Dačić Tanjugu posle sastanka trojice koalicionih partnera.

A onda je lider socijalista objasnio i kada je postalo jasno da od vlasti sa Koštunicom i Nikolićem nema ništa, odnosno kada su umrle sve šanse da dođu do magične brojke od 126 poslanika.

- Socijalistička partija Srbije bila je konstruktivan partner u svim ovim razgovorima, ali je postalo jasno da posle prelaska Bošnjačke koalicije na stranu liste „Za evropsku Srbiju“ bez saglasnosti svih političkih stranaka u našoj koaliciji nije moguće formiranje parlamentarne većine - istakao je Dačić.

ALEKSANDAR VUČIĆ: JOŠ VERUJEM U BEOGRAD

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić izjavio je juče da su radikali „dali sve od sebe“ u pregovorima sa SPS-om i DSS-NS. - Za nas je najvažnije da smo dali sve od sebe, da smo pošteno i iskreno ušli u te razgovore, a očigledno je da neki nisu. Najsmešnija su obrazloženja da prekid pregovora ima veze sa penzijama pošto im Dinkić u lice kaže da penzije nikada neće biti onakve kakve su oni predvideli, a mi smo im rekli da hoće. A, za pravnu analizu SSP-a nisu dali nijedan argument zašto je loša - rekao je Vučić, dodajući da svako ima pravo da bira svoj put.

Nijedna vlast, rekao je, nikada doveka nije trajala, pa tako i oni koji misle da kršenjem izborne volje građana čine neku veliku stvar i nisu napravili neko značajno delo. On ne očekuje da će se SPS povući iz pregovora o vlasti u Beogradu.

- Imam reč i Dačića i Aleksandra Antića. Verujem u koalicioni sporazum koji smo potpisali - naveo je on.

BILA BIH SASVIM DOBAR PREDSEDNIK SKUPŠTINE

- Priča se svašta, ali meni niko nije ponudio mesto predsednika Skupštine Srbije - rekla je juče za Glas Slavica Đukić-Dejanović, potpredsednik SPS-a, povodom spekulacija da će ona sesti u stolicu u kojoj je privremeno Jovan Krkobabić.

Upitana da li joj se sviđa ta funkcija, Đukić-Dejanović je kazala:

- O tome ne odlučujem ja, već Glavni odbor stranke, ne zaboravite, ja sam partijski čovek i ukoliko vrh stranke tako odluči, prihvatiću funkciju koju mi dodele.

A na pitanje da li smatra da bi dobro obavljala taj posao, potpredsednica socijalista veli:

- Pa zašto da ne, možda će zvučati neskromno, ali verujte mi, sa ovoliko stranačkog, životnog i radnog iskustva, mogla bih da obavljam svaku državnu funkciju u zemlji.

M. M.

KOALICIJA PROTIV SRBIJE

Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić ocenio je da je eventualna koalicija liste „Za evropsku Srbiju“ i stranaka okupljenih oko SPS-a zapravo „koalicija protiv Srbije“. On je Tanjugu rekao da su razgovori njegove stranke, DSS - NS i koalicije okupljene oko SPS-a o formiranju parlamentarne većine „bili osuđeni na neuspeh“ i isključio dalju saradnju radikala sa SPS-om.

- Krivicu za ishod pregovora ne snosi ni Vojislav Koštunica, niti SRS. Očigledno je da se stvari bistre polako, da se izdvajaju sve jasnije ta dva bloka, što je moja želja, i da je rukovodstvo SPS-a odabralo svoj put. Ubeđen sam da to nije put koji želi članstvo, simpatizeri i građani koji su glasali za SPS - kazao je Nikolić i dodao da je što se „SRS tiče, knjiga saradnje sa SPS-om zatvorena“.

DSS OPOZICIJA „ZBOG TAJKUNA I AMBASADORA“

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je juče da je SPS odlukom da prekine pregovore sa narodnjačkom koalicijom zapravo odlučila da „u Srbiji ne bude formirana nacionalna vlada“ i najavio da Koštuničina stranka prelazi u opoziciju.

- DSS i NS su pružili svoj maksimum da se u Srbiji formira nacionalna vlada, ali je odavno već bilo poznato da SPS igra dvostruku igru i da prikriva svoje prave namere - rekao je Mladenović, koji je ponovio ranije sumnje da je do odluke u SPS-u i njenim koalicionim strankama da počnu razgovore o vladi sa ZES-om došlo pod uticajem „tajkuna i stranih ambasadora“.

Na sastanku Predsedništva koalicije SPS-PUPS-JS, veli lider socijalista, konstatovano je da nema jedinstvenog stava o ključnim pitanjima koja su bila predmet razgovora u proteklih nekoliko nedelja i da je nemoguće postići parlamentarnu većinu sa DSS, NS i SRS. Dačić je objasnio i da JS jeste za ratifikaciju SSP-a, da su sve stranke u koaliciji protiv poništavanja SSP-a i da se svi oni zalažu za ratifikaciju tog dokumenta uz konstataciju da Srbija smatra da taj sporazum potvrđuje njen teritorijalni integritet, uključujući i Kosmet.

- Samim tim, stranke naše koalicije ne prihvataju zaključke pravne analize tog sporazuma koji je pripremila DSS - naveo je Dačić, ukazujući i da PUPS nije dobio odgovor da li je moguće i realno povećati penzije na 70 odsto prosečne plate.

A i, ističe Dačić, „različite uvrede, nipodaštavanje i pretnje koje su ovih dana dolazile od predstavnika DSS-a i NS svakako nisu bile doprinos i ne pokazuju da to mogu biti odnosi korektnosti između koalicionih partnera“.

I posle svega, i opet, stav Dačića, Krkobabića i Palme je da treba nastaviti napore da se dođe do dogovora o formiranju parlamentarne većine na principima koje su imali na samom početku: zaštita nacionalnih i državnih interesa, evropske integracije, ekonomski razvoj, socijalna pravda i borba protiv kriminala i korupcije.

Ubrzo posle Dačićevog obznanjivanja ovih vesti, Beti se javio potpredsednik Tadićeve stranke Bojan Pajtić izjavljujući da je „sasvim realno“ da se pregovori DS-a i SPS-a uspešno okončaju do kraja sledeće sedmice.

- Neformalni razgovori između ovih stranaka vode se još od prvog dana nakon izbora i ostalo je još samo da se usaglase tehnički detalji. Već prvog dana nakon izbora bilo je očigledno da postoji proevropska većina u Skupštini, koja će, verujem, narednih dana postići i tehnički dogovor o tome koja lista preuzima odgovornost za određene sektore u vladi - kazao je Pajtić, koji je ponovio da će DS insistirati na tome da i Beograd bude deo dogovora sa SPS-om, a uključiće i socijaliste u vlast u Vojvodini ako to bude preduslov za formiranje vlade.

I portparol DS-a Jelena Trivan istakla je juče da su ZES i savez koji predvodi SPS blizu formiranja vlade.

Poznavaoci ovovremenskih srpskih političkih, privrednih, kriminogenih, bizarnih i sličnih odnosa među pojedincima i grupama dobro su znali, da će Socijalistička partija Srbije sa predsednikom Dačić Ivicom ostvariti posleizbornu koaliciju sa Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama u okviru koalicije "Za evropsku Srbiju-Tadić Boris". To su najavljivali i "analitičari", kada su ubrzo posle poslednjih izbora pominjali (i opominjali) aferu "kofer", video trake i Dačić Ivicu. Srpska radikalna stranka dobro poznaje pojedinačni i kolektivni mentalni sklop članova i organa SPS. Poslednjih 18 godina Srpska radikalna stranka ima izrazito suprostavljene stavove sa SPS, što ukazuje, da su netačne tvrdnje o nekadašnjoj tzv. crveno-crnoj koaliciji. Socijalistička partija Srbije je od svog osnivanja izrazito anacionalna politička organizacija (čitaj: nesrpska i antisrpska). Učešće Srpske radikalne stranke (zajedno sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom) u posleizbornim razgovorima/pregovorima sa Socijalističkom partijom Srbije, Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom je čudno, ali isto tako nije iznenađujuće. Naime, Srpska radikalna stranka nije ostvarila količinski i kvalitetno takav povoljan-očekivan politički izborni rezultat i brzinski je prihvatila poziv za učestvovanje u pregovorima/razgovorima sa SPS, PUPS i JS. Srpska radikalna stranka (organi i članovi) moraju se sada upitati, kako/koliko će to sve negativno delovati na političke rezultate te političke organizacije na sledećim izborima. Članovi i ostali glasači Srpske radikalne stranke će se pitati, zašto je SRS učestvovala u razgovorima/ pregovorima (pre svega) sa SPS, kada se dobro zna, da za poslednjih 18 godina nikavo pozitivno političko, životno, radno i slično činjenje nije došlo od strane članova i organa Socijalističke partije Srbije. Mora se priznati, da su i ovog puta domaći plaćenici i strani izdajnici bravurozno odigrali poverenu im antisrpsku i nesrpsku ulogu.-

Desilo se ono na sta nas je Ivica pripremao vec mesec dana. Sta da se kaze? Ivice izdajniku? Ivice lazove? Sve je to melo, jer ovo vodi Srbiju u propast. Srbija ima preko 20 milijardi dugova koje je napravila vlada sa kojom Ivica sada pravi novu, jos losiju, koja ce jos vise pljackati Srbiju. Ako narod resenje ovoga ne preuzme u svoje ruke , onda smo i zasluzili ovakvu vladu. Neka nam je nazdravlje.

30 milijardi

Tadic je lepo rekao: boricemo se svim srdstvim da se napravi "demokratska" vlada. U tome mu je svesrdno pomogao zapad i domaci tajkuni. Narode ludi, opet su nas za...bali. Gori su od Milosevica, nece sa vlasti pa to to je. Kako smo skinuli Milosevica? Nema nista bez novog 5. oktobra (JULA.) Svi na ulice!!!!

Izglasas dripca u skupstinu da bi mu neko posle dao milione evra.. Sramoti se narode Srbije, sramoti... Srbija je definitivno kolonija.

Rukovodstvo SPS-a su sramota ove zemlje.

"Svak' se rodi da po jednom mre,

čast i bruka žive dovijeka!"

Ne čudite se Dačićevom ponašanju. To je vlaški mentalitet. On je vlah. A oni su poznati po tome da sve što je loše kod njih se prima maksimalno. I da imaju karakter ko komarac muda. Ustvari, vrlo su slični crnogorcima. Setite se Nebojše Medojević. Crnogorac koji je odrastao i sve škole završio u Beogradu (A gde će crnogorac no u Beograd). Čak i govori "beogradski". Nije se skidao sa raznih televizija u Srbije sve govoreći da će njegova partija biti protiv otcepljenja od Srbije. I šta bi, molim vas? Pet dana pre referenduma, priđe Nebojša Milu, podrža referendum i otcepiše se. Poliza Medojević sve što je pre toga kakio. E, takav vam je i Dačić. A za sve je kriv onaj bradati Mihajlov, sekretar vlade Srbije, koji je, u aferi "kofer" zvao Dačića mobilnim telefonom i obavestio ga da se sprema hapšenje i da beži iz tog stana gde je Dačić čekao svoj deo. Tek kada je Dačić napustio stan, pošto ga je Mihajlov dugo ubeđivao jer mu ovaj nije verovao, policija je ušla u stan i pohapsila ostale aktere afere. Da je tada Dačić uhapšen sve bi bilo drugačije. Ima u tome i zasluge ministra policije koji je, znate i sami, crnogorac.

Nema sta da se ceka ,vreme je dosta smo drzali motike u podrumu.

Srbijo moras ustati,jer ako sada ne ustanes za 10 godina neces ni postojati.

Pre nekoliko dana VIDOVDANSKI ZAVET,je poslao jasnu poruku iz Beca,Bazela,Salzburga,a to ce uraditi i sledece nedelje,gde poziva Srpski narod u borbu protiv diktature i njihovog idejnog vodje fasiste Tadica.

U Srbiji su vec formirane grupacije sa po petnaestak clanova,koje ce dejstvovati adekvatno i precizno.Sve podseca da se istorija ponavlja,i ona 41 godina,kada su se nasi dedovi borili protiv fasista i domacih izdajnika.

Srbija na celu sa fasistom Tadicem nema perspektive,to nas vodi ka samo unistenju.Srbija nece sa njim imati mira ni slobode.

Po Srbiji ce biti nemira i krvi a kriv ce biti fasista Tadic i njegovo fasisticko udruzenje.

Srbija ce postati palestina,kriv ce biti fasista Tadic.

ps

Vama postovana redakcio hvala ako objavite ovaj nas komentar i prenesete nase poruke,nama je poznato da ste pod kontrolom DB i BIA,i da vas fasista Tadic kontrolise.

Sve ovo sto vama pisemo i Srpskom narodu,mi to i njemu svakodnevno porucujuemo,a od srede pa do finala EP napravicemo malo vecu akciju sa istim plakatima po Becu,vec smo ostampali dopunskih par hiljada plakata.

Svet i Evropa gledace u Bec a mi cemo poslati poruku svetu sta mislimo o fasistima i Tadicu,koji je jedan moderni fasista danasnjice.

Srbija Srbima.

Vidovdanski zavet.

Ovo je jedna hrabra reakcija, mada u ovakvom obliku može lako biti medijski izmanipulisana, ali iza nje stoji zdrava reakcija na realne opasnosti. Ovaj narod će tek da počne da dejstvuje na pravi način, nikad nije omanuo u istoriji.

Tačno je da su socijalisti u principu jako slični DS-u po mnogim pitanjima. Npr. anacionalno gledanje na stvari je u usnovi obe ideologije, zatima ateizam koji je zapravo aktivni antiteizam, materijalizam. Zato im freske u crkvama na Kosovu ništa ne znače, a Srbi tamo su samo neko stanovništvo koje se ne ukalpa u svoju sredinu. Krediti su njihove svetinje, kao da kredite ne treba vratiti, a kamate da i ne pominjemo. Ali ne mogu internacionalne snage ubiti duh jednog naroda, već samo privremeno potisnuti. Narod ima stvaran identitet, i to je urezano u gene.

Ma sta bre to lupate lopate nijedne? Treba biti slep pa shvatiti koji je put za Srbiju najbolji. Ujedno, boljeg nema i ne mozete ga pronaci.

Otisao sam iz zemlje u vreme SPS i Milosevica i dosada gajio neku nadu da se vratim ali ako ponovo SPS dodje na vlast, uzimam odmah svajcarsko drzavljanstvo.Sacekacu jos malo da vidim jel ce im se desiti nesto kao 5 oktobar.

e moj kostunica tvoje je vec proslo u zaborav..

Neka je taj SPS sa Ivicom Palmom Krkobabicem na celu vec jednom priznao da se tajno dogovarao sa Solaninim partijama. Sve je bolje nego ta tajanstvena laz. Oni mogu da naprave vladu koja ce priznati nezavisno Kosovo i za to doobiti deo para iz EU ali nicija nije gorela do zore. Videcemo kako ce se ponasati penzioneri i oni sto su glasali za takozvani bolji zivot kad vide da su izigrani. Bit ce novih izbora brzo ako narod ne ustane na noge pa srusi to izdajnicko leglo.

..krecu se u trojkama, a sta su trojke djuro ?

Вјерујете ли да у земљи Србији, каква је таква, али је наша, нема нас ``празних стомака и пуне главе`` да вјерујемо Ивици Дачићу о почетку разговора !? Мало морген ! Дај Боже, у шта не вјерујем, да овакав галиматијас од Владе опстане до јесени. Можда, ипак, мало дуже, док остваримо европску свијетлу будућност уз услов да се сви Срби скупе под једну Палму.

Било би интересантно упоредити шта то ``жути`` и коалиција око њих нуди Дачићу, Палми и Кркобабићу, посебно личну награду за освјешење и повратак на прави европејски пут среће и благостања, са оним шта су им понудили ДСС, Радилали... ? Сретнем пријатеља и питам га шта има ново. Пријатељ ми са много пријекора рече да се уређује плато код храма Светог Саве. А шта ће тамо бити, питам ? Па ти си заиста наивац и слабо информисан, одговара ми пријатељ. Тамо ће ``жути`` за Видовдан открити споменик Слободану Милошевићу. Требају млађе генерације добро да запамте и чувају од заборава ``ремек дјело`` патриотских снага из петог октобра. Говор ће, између осталих, одржатии друг а сада ``европејски господин`` Ивица Дачић. Алал вјера, мајстори постизборне проституције ! И са таквима у Европу ? Благо нама.

E Srbijo dedovino i otadzbino moja sto si Bogu zgresila , da ti Palma , i njemu slicni sastavljaju vladu . Otadzbino moja to je veliki greh kada smo svi skupa pali na to da nam zuti i crveni kroje sudbinu . Slusam ova dva dana kako su svi digli glave kao orlovi lesinari , otadzbino hoce da te rastrgaju kao lesinari zrtvu u pustinji . sve bude i prolazi ali Srbija je vecna , podignuti ce se Srbija iz pepela nije prvi put ., ojacace skupa sa svojim narodom i bice cvrsca , jaca i sretnija . Orao.

ОЛОШ

Dacicu ovo ti je zadnji potez tvog prepoznatljivog politickog angazovanja i spsavanja osiromasenog naroda na koji si se u predizbornoj kampanji pozivao. SETI SE STA SI REKAO 29.04.2008.

Ma konacno da su pokazali pravo lice.

Dosta bre glumljenja nacionalne opcije, bravo Ivice, napred sa onima koji su spakovali Milosevica!

Tako treba.

Пошто је Ђинђица спасао Ћубици главу шаљући га код њихових у Хаг (склањајући га) у исто време спасавајући све ратне профитере - високе Ћубицине функционере и-или пријатеље (садашње `успешне`) дошло је време да се другови ђетиђи-масонџије и вишедеценијски непријатељи срба удруже као што им је видим експресно `наређено из заједничке централе`. Велики проблем су Руси, остају, у овом случају због Косова (које је Ћубица-масон-ђетић потписао још у Августу 91). Све у свему `све је исто само Тите нема`.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.