Viši sud po tužbi Nebojše Stefanovića kaznio NIN sa 300.000 dinara

Izvor: Blic, 04.Jan.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viši sud po tužbi Nebojše Stefanovića kaznio NIN sa 300.000 dinara

Viši sud u Beogradu presudio je da prvooptužena Sandra Petrušić, novinarka NIN-a, drugooptuženi glavni urednik Milan Ćulibrk i trećeoptuženi magazin NIN zbog teksta i naslovne strane "Nebojša Stefanović: glavni fantom iz Savamale" od 16. juna 2016. "na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda" moraju da "građaninu" Nebojši Stefanoviću solidarno plate 300.000 dinara, sa zateznom kamatom od 29. novembra.

Stefanović je kao "građanin" tužio NIN 18. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jula, prvo i jedino ročište održano je 29. novembra, a Viši sud je presudu doneo 29. decembra.

"Viši sud je, dakle, presudio da Nebojša Stefanović nije glavni fantom iz Savamale. A ko je? To pitanje NIN će, ako bude potrebno, postaviti nadležnim državnim organima još 300.000 puta, sve dok se ne otkrije ko je sa fantomkama na glavama i po čijem nalogu rušio po centru Beograda u noći između 24. i 25. aprila", saopštilo je danas uredništvo NIN-a.

Uz to, kako se navodi dalje, NIN će, bez obzira na novčanu kaznu, nastaviti svakog 24. u mesecu da podseća na to šta se desilo u Hercegovačkoj ulici, sve dok se ne otkriju pravi krivci.

"Do tada za NIN će ministar policije biti najodgovorniji za to što policija te noći nije pokušala da spreči rušenje, ali i zbog toga što za više od osam meseci nije utvrdila nijedan novi detalj, koji bi pomogao u otkrivanju počinilaca tog krivičnog dela", piše u saopštenju.

Ova presuda nije kraj, jer će se NIN žaliti Apelacionom sudu, a ako bude potrebno podnećemo i ustavnu žalbu Ustavnom sudu. U slučaju da i oni presude u korist Nebojše Stefanovića pravdu ćemo potražiti u Strazburu, saopštio je NIN.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sud ne zna ko je rušio u Savamali, ali zna da je NIN kriv

Izvor: N1 televizija, 04.Jan.2017

Ko je rušio u Savamali i ko je za to odgovoran, sud nije utvrdio, ali smatra da su novinarka i urednik nedeljnika NIN krivi jer su povredili čast i ugled Nebojše Stefanovića, ministra policije. Osuđeni su zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale" od 16. juna, koji se odnosi na...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.