Više od 55 hiljada ulica u Srbiji nema naziv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 55 hiljada ulica u Srbiji nema naziv

Vlada Srbije pozvala je sve lokalne samouprave da do kraja 2018. godine imenuju ulice, kako bi bile upisane u adresni registar. Na početku godine, u Srbiji je evidentirano preko 55 hiljada takvih ulica, a naša ekipa bila je u naselju Ciglana u Rumi i razgovarala sa meštanima, koji godinama žive bez ulice i broja ili sa promenjenom, a neevidentiranom adresom.

Bolić Krista i Dušan iz Rume žive u naselju Ciglana, a iako na kući imaju broj, zbog toga što je naselje više puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << menjalo naziv, u dokumentima, ali i u pristigloj pošti pišu im različiti podaci.

Formiranje Adresnog registra, s ciljem rešavanja pomenutih administrativnih problema, pokrenuto je na inicijativu predsednice Vlade, Ane Brnabić, a trebalo bi biti ostvareno do kraja godine.

Od posebnog značaja za meštane biće to što će troškove promene ličnih dokumenata za kao i nabavku tablica sa brojevima i nazivima ulica finansirati Vlada Republike Srbije, ukoliko lokalne samouprave nove nazive ulica dostave u planiranom roku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.