Više nema prepreka, postignuta saglasnost za 26

Izvor: BKTV News, 17.Jan.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više nema prepreka, postignuta saglasnost za "26"

Radna grupa za proširenje (KOELA) konačno je postigla saglasnost za otvaranje poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi, saznaju "Večernje novosti" u Briselu.

Sve zemlje, uključujući i Hrvatsku, složile su se da više nema prepreka da ovo poglavlje bude otvoreno i odmah i privremeno zatvoreno.

To sada, u četvrtak, treba da potvrde i ambasadori zemalja članica, posle čega je na potezu Malta koja trenutno predsedava EU, i koja treba da odluči kada će da zakaže Međuvladinu konferenciju, da li samo zbog ovog poglavlja, ili će sačekati još neko.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobre vesti za Srbiju: Zeleno svetlo za otvarenje poglavlja 26

Izvor: BKTV News, 17.Jan.2017

Hrvatska i Bugarska dale su danas zvanično ”zeleno svetlo” za otvaranje poglavlja 26 u pregovorima sa Srbijom. ..Predstavnici Hrvatske i Bugarske u radnoj grupi Saveta EU koja se bavi pitanjima proširenja i zemljama kandidatima danas su i zvanično podržali otvaranje novog poglavalja u pregovorima...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.