Izvor: B92, 15.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više hiljada građana na Ravnoj gori

Ravna gora -- Nekoliko hiljada građana Srbije okupilo se u subotu na tradicionalnom majskom saboru na Ravnoj Gori.

Nekoliko desetina hiljada posetilaca Sabora na Ravnoj Gori otišlo je u subotu razočarano sa ove planine, jer predsednik Srpskog pokreta obnove Vuka Drašković nije došao na tradicionalni skup, koji svake godine početkom maja organizuje ta stranka u slavu generala Draže Mihailovića, vodje četničkog pokreta u Drugom svetskom ratu.

U odstustvu Vuka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Draškovića, aktuelnog ministra spoljnih poslova, čiji je izostanak opravdan diplomatskim obavezama, okupljenima su se obratili potredsednici SPO Veroljub Stevanović i Vojislav Mihailović, ali su prisutni neprestano tražili lidera SPO, skandirajući "Vuče, Vuče" i "Hoćemo Vuka".

Stevanović je rekao da je Srbija u svojoj istoriji uvek bila na strani demokratskih snaga u svetu i da i današnji put u Evropu vodi preko Ravne Gore, ističući da je pokret Draže Mihailovića bio antifašistički i demokratski, okrenut ka Evropi.

Vojislav Mihailović, unuk generala Draže Mihailovića, objasnio je okupljenima zbog čega se Drašković, prvi put od 1990. godine nije pojavio na Ravnoj Gori. On je rekao da je Draškovića sprečila "živa diplomatska aktivnost" i njegovi uporni i svakodnevni pokušaji da Srbiju približi demokratskoj Evropi i svetu.

Sabor je protekao uz uobičajenu stranačku ikonografiju sa mnogobrojnim slikama Draškovića, prestolonaslednika Aleksandra Karadjordjevića, bez ikakvih incidenta i uz jake mere obezbedjenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.