Izvor: B92, 09.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Više akcije, manje planiranja"

Beograd -- Jap de Hop Shefer kaže da niko na Kosovu ne sme da gaji iluziju da je nasilje rešenje i da tako utiče na pregovarački proces.

Generalni sekretar NATO-a je u intervjuu za B92 rekao da Kfor ima 16.000 vojnika i spreman je za sve situacije: "Kfor je tu, na mnogim mestima na Kosovu, i spreman je da reaguje ako neki ljudi pomisle da su nasilje i nered rešenje za ovaj problem."

Kada je reč o saradnji Srbije sa Hagom, Shefer je rekao da NATO želi da razvija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose sa Srbijom u okviru programa Partnerstvo za mir, ali da i dalje insistira na punoj saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

"Ne smemo zaboraviti da se podrazumeva da je puna saradnja sa Haškim tribunalom neophodna. Nadam se da će nova vlada to pitanje smatrati prioritetnim. Do sada smo videli samo akcioni plan s mnogo planiranja i malo akcija. To sada treba preokrenuti", kaže Shefer.

Shefer je rekao da ne želi da Srbija mnogo zaostaje u pridruživanju NATO-u u odnosu na druge zemlje regiona koje očekuju poziv za članstvo na sledećem samitu Alijanse 2008. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.