Vinski maraton na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vinski maraton na Paliću

Na Paliću je održan 3. "Vinski maraton". Pod maskama se uživalo u trčanju pored jezera sa čašama punim vina i kotrljanju buradi, a prukupljeni novac namenjen je za izgradnju beogradske Roditeljske kuće za decu obolelu od raka.

Više od 800 ljudi trčalo je na "Vinskom maratonu" na Paliću. Iako je bio sunčan dan korak su pružili i "vampiri", a uporedo s njima i anđeli, klovnovi pa i cela plejada grčkih "božanstava" koji su, umesto s Olimpa, došli iz "srpske Atine". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Uživanje, druženje, hedonizam... To nas je dovelo na "Vinski maraton" na Paliću", objasnila je Marija Stanimirović, arhitektica iz Novog Sada koja je bila maskirana u boginju Afroditu.

Njen kolega Jovan Čavić, koji je nosio kostim Aresa, kaže da je njih petnaestoro hedonista došlo na "Vinski maraton" te im je dvanaest božanstava iz grčke mitologije bilo malo za sve pa su neki od njih "samo polubogovi".

Ali ne i Đorđe Popović koji je, sa grozdom oko vrata, tvrdio da je pravi Dionis.

"U "Trci zadovoljstva" najviše volim odmor pored štranda za degustraciju vina", kaže kroz smeh Đorđe Popović, "Dionis" iz Novog Sada.

Njihov kolega Danijel Malešević nosio je kostim Erosa, a kao pravi Kupidon, imao je i luk sa strelom u obliku srca.

"Obećavam da će danas neki i da se zaljube na "Vinskom maratonu", izjavio je Danijel Malešević, "Eros" iz Novog Sada.

U ovoj trci nije bilo važno pobediti već uživati, a najviše zadovoljstva učesnicima je pružalo veselo društvo i dobro vino.

"Vinski maraton" na Paliću je izvanredan spoj druženja, sporta i uživanja u vinu...Ovde se promovišu organska vina i povratak starim sortama koje su sada hit u svetu", kaže Nenad Basarić, novinar i urednik sajta www.vino.rs

Viktor Čikoš, predsednik Udruženja "Vinski maraton", ističe da je ova manifestacija simbol dobre zabave.

"Osobenost "Vinskog maratona" na Paliću su "okrepne stanice" na trkačkoj stazi na kojima učesnici mogu da popiju neko od vina vinarija koje učestvuju u ovoj manifestaciji", objašnjava Viktor Čikoš, predsednik Udruženja "Vinski maraton".

"Pored onih iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, ove godine imamo trkače iz Japana, SAD, Velike Britanije, Poljske, Češke, Finske, Švajcarske, Austrije, Nemačke... Oni su, samo zbog "Vinskog maratona", došli na Palić i u Srbiju", tvrdi Ana Zelić, organizatorka "Vinskog maratona".

Nakon degustacije tokom "Trke zadovoljstva", učesnici "Vinskog maratona" takmičili su se i u trčanju sa punim vinskim čašama i u kotrljanju buradi, a posredstvom aplikacije "Pruži korak" svako od njih je doprineo prikupljanju novca za izgradnju beogradske Roditeljske kuće za decu obolelu od raka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.