Video-promocija monografije Rumenka - Piros

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video-promocija monografije "Rumenka - Piros"

Kulturni centar "Rumenka" objavio je monografiju pod nazivom "Rumenka – Piros " a video-promocija iste najavljena je za sutra sa početkom u 17 časova u prostorijama Kulturnog centra "Rumenka". 

Monografija pod nazivom "Rumenka/Piros monografija" predstavlja sumu i svojevrsnu sintezu istoriografije,geografskih odrednica lokaliteta, zapisa o nacionalnoj i etničkoj strukturi stanovništva kroz istorijsku prizmu vremena - počev od XIII veka do poslednje popisa stanovnika mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osobenosti klimatskih prilika, agrarne karakteristike ali i sve druge specifičnosti lokaliteta koje su na određene načine uticale na formiranje kulturno-istorijske osobenosti Rumenke.

Delo je plod decenijskog rada autora na prikupljanju građe kojom bi se najslikovitije predstavila istorija, običaji, tradicija, multikulturalnost lokaliteta u kome u harmoničnom zajedništvu žive desetine nacija. Rumenka se može posmatrati kao Vojvodina u malom,upravo zbog svih raznolikosti koje krase njenu tradiciju,materijano i nematerijalno kulturno nasleđe iste nastalo kao posledica susretanja, prožimanja i međusobnog susednog vekovnog egzistiranja različitih kultura i nacija u suživotu.

Monografija sadrži preko 300 stranica a oplemenjena je sa preko 250 crno-belih i fotografija u boji u formatu B4 u tvrdom povezom. Promociju monografije pratiće i hronološko projektovanje fotografija na platnu.

Poseban akcenat stavljen je na promociju Rumenke i njenih kulturnih,istorijskih i gastronomskih osobenosti u svetlu predstojeće 2021.godine u kojoj Novi Sad sa ponosom nosi titulu "Evropske prestonice kulture".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.