Izvor: B92, 03.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Videće sa da li Vlada ima većinu"

Beograd -- "Vlada Srbije funkcionisaće sve dok ima većinsku podršku u skupštini", rekao je predsednik skupštine Predrag Marković.

Da li Vlada Srbije ima podršku parlamenta videće se već za dvadesetak dana kada je zakazano glasanje o zakonima koje je predložila republička Vlada. Ukoliko se ispostavi da većine nema, postoji nekoliko mogućnosti da se ta kriza razreši kaže za B92 Predrag Marković.

"Vlada će tada od Predsednika republike tražiti raspuštanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštine, i ako je razlog u saglasnosti sa ustavom ona će biti raspuštena. Onda će predsednik Skupštine raspisati nove izbore. Ali to da li Vlada ima većinu može da se vidi tek prilikom prvog glasanja, dakle posle 20. jula. Jedna od mogućnosti, za slučaj da Vlada nema većinu, je da se glasa o poverenju ili da se formira nova većina. U tom smislu je za funkcionisanje Skupštine potpuno nebitno šta pojedine političke stranke u svom marketingu sada rade i kakve pozicije zauzimaju. O tome one brinu pred svojim biračima, ja odgovaram za sve poslanike, a ne za stranke pojedinačno", rekao je Marković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.