Vida Uzelac o svojoj plati

Izvor: B92, 11.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vida Uzelac o svojoj plati

Vida Uzelac (sajt Centralnog registra)

Beograd -- Direktorka Centralnog registra za hartije od vrednosti Vida Uzelac otkriva za list "Blic" da je njena plata za novembar iznosila 355.205 dinara i 18 para.

Uzelčeva, o čijoj se plati poslednjih dana dosta nagađalo, precizirala je da je plaćena da ćuti, a ne da priča o onome što je poslovna tajna. "Kada je premijer rekao da plata treba da se objavi, pristala sam", kaže ona. Ona nije dokumentovala svoje tvrdnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Vida Uzelac je rekla da je iz medija saznala da premijer Mirko Cvetković želi da ona objavi kolika joj je plata i da je predsednika Vlade o visini svojih primanja obavestila u pismu pre dva dana.

Uzelčeva tvrdi i da je prošlog utorka zatražila od premijera Cvetkovića dozvolu da obelodani visinu svoje plate i da do sada nije dobila odgovor.

Inače, pre dva dana premijer Cvetković je izjavio da će direktorka Centralnog registra, koja je i član upravnog odbora te institucije, možda snositi i posledice jer nije poštovala preporuku Vlade o smanjenju nadoknada u upravnim odborima javnih preduzeća.

Direktorka Centralnog registra kaže da je njena plata manja od kolega u Sloveniji i Hrvatskoj, koji primaju preko 10.000 evra, i navodi da taj posao ne bi radila za manju platu.

Ona zaključuje da je za mesto predsednice upravnog odbora dobijala 43.000 dinara i da sada, posle zaključka Vlade, ta naknada iznosi 34.000 dinara.

Kako navodi "Blic", direktorka Centralnog registra za hartije od vrednosti, ipak, nije svojim menadžerskim ugovorom, izvodom o isplati na tekući račun ili sličnim dokazom dokumentovala svoje tvrdnje.

Vida Uzelac je rekla i da zaposleni u Centralnom registru za hartije od vrednosti dobijaju nagrade dva puta godišnje i, kako je navela, "eventualno poneko još neki bonus".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.