Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vicekonzul SCG uhvaćena u krađi

Vicekonzul SCG uhvaćena u krađi

Vicekonzul Srbije i Crne Gore u Frankfurtu, Biljana Stanković-Ivanić uhvaćena je nedavno u krađi u jednoj od robnih kuća u tom nemačkom gradu, saznaje 'Blic'.

Naime, kako objašnjava naš sagovornik iz diplomatskih krugova koji nije želeo da mu pominjemo ime, Stanković-Ivanić je krađu pokušala tako što je skinula etikete s cenom i bar-kodom sa nekoliko jeftinijih proizvoda i stavila ih na skuplje artikle koje je potom donela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kasu. Ovo je, u stvari, jedini način da se u toj robnoj kući nešto ukrade, zbog alarma koji se aktivira u objektu pri svakom pokušaju iznošenja robe koja nije uredno plaćena. Međutim, kasirka je primetila da cene ne odgovaraju realnoj vrednosti proizvoda koje je vicekonzul 'pazarila', pa je pozvala obezbeđenje robne kuće. Ubrzo je stigla i frankfurtska policija, ali Stanković-Ivanić se pozvala na diplomatski imunitet. To je bio i jedini razlog što nije uhapšena. Policija je ipak o svemu obavestila Konzulat SCG u Frankfurtu, saopštivši da neće pokretati istragu protiv vicekonzula zbog diplomatskog imuniteta koji uživa.

Skandal koji ovih dana potresa Frankfurt, za naš list je potvrdio i očevidac celog događaja. Reč je o radniku robne kuće u kojoj je Stanković-Ivanić bila u 'šopingu', inače čoveku poreklom iz SCG koji je insistirao na anonimnosti.

- Obezbeđenje robne kuće je dobilo nalog od uprave da ubuduće pratimo sve mušterije koje govore srpskim jezikom. Situacija je ponižavajuća za sve naše ljude u Frankfurtu i mene lično, jer sada svi ovde na nas gledaju kao na kradljivce - priča rezignirano naš sagovornik.

'Blic' je juče pokušao da dobije komentar od Biljane Stanković-Ivanić, ali ona nije bila na poslu jer se, kako nam je rečeno u Konzulatu u Frankfurtu, nalazi na odmoru sa kojeg bi trebalo da se vrati danas.

I generalni konzul SCG u Frankfurtu, Rajko Kolarov potvrdio je za 'Blic' da je naša informacija tačna.

- Cela stvar je u razmatranju. Obavešteno je Ministarstvo spoljnih poslova SCG koje će doneti konačnu odluku o daljim koracima i sudbini vicekonzula Stanković-Ivanić - kratko je rekao Kolarov.

Dejan Vukelić - Ivana Cvetković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.