Veterani OVK bacili bombe ispred Vlade Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2009, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani OVK bacili bombe ispred Vlade Kosova

PRIŠTINA - Kosovski ratni veterani bacali su danas molotovljeve koktele na parkiralište ispred zgrade vlade u Prištini, nezadovoljni svojim statusom i odnosnom vlasti prema njima.

Bivši borci Oslobodilačke vojske Kosova zapretili su još većim protestima i najavili da će, ako se ne ispune njihovi zahtevi, idući put molotovljevim koktelima gađati vladine automobile, prenose agencije.

"Nećemo dopustiti da bivši pripadnici OVK žive na ulici i izgledaju kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prosjaci", rekao je predstavnik veterana Vasel Aruči

A Kosovska policija je saopštila da su pripadnici jedinica za deminiranje Kfora uklonili danas oko 14 časova dve ekspolizivne naprave koje su pronašli u dvorištu Vlade Kosova.

Portparol Kosovske policije Besim Hoti je rekao da istražioci regionalne policije u Prištini rade na prikupljanju dokaza u vezi s ranije bačenim "molotovljevim koktelom" i eksplozivnim napravama koje je Kfor uklonio.

"Takođe se radi na identifikaciji osoba koje su bacile 'molotovljev koktel' i ove bombe", kazao je Hoti.

Učesnici protesta su juče od poslepodneva blokirali glavnu prištinsku ulicu Agim Ramadani, dok su se danas povukli na ugao ove ulice i Trga majka Tereza, nasuprot zgrade Vlade i Skupštine Kosova, da bi se oko 14 časova razišli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.