Izvor: B92, 17.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna Pešić: Mladić ili ustupci

Novi Sad -- Vesna Pešić kaže da premijer Srbije Vojislav Koštunica neće izručiti Ratka Mladića bez ustupaka u vezi s Kosovom.

"Ako Koštunica ne izdejstvuje da Kontakt-grupa prihvati neku od varijanti koja bi bila izlazak u susret zahtevima Srbije, već umesto toga Kosovo dobije nezavisnost, on neće predati ni Ratka Mladića, ni ostale haške optuženike", izjavila je predsednica Centra za razvoj demokratije za novosadski Dnevnik.

"Uverena sam da zbog toga Mladić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još nije u Sheveningenu, što potvrđuje i činjenica da se ni ostali optuženi za ratne zločine ne predaju Hagu, a neće biti da ni za njih vlasti ne znaju gde su, kako tvrde za Mladića. Sve to posledično znači da će nam zalupiti vrata Evropske unije, dok ćemo ovde imati zaoštravanje antievropske retorike. Pri tom ne treba ni sumnjati da će se u takav milje savršeno uklopiti pare iz Nacionalnog investicionog plana, koje će se deliti uz prateću priču kako nam, eto, Evropa ni ne treba, a dugoročne perspektive države će biti potiskivane na marginu", ocenjuje Vesna Pešić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.