Vesić: DS je prošlost

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: DS je prošlost

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je danas Demokratskoj stranci da je ona prošlost i da podseća Srbiju na ružne i teške godine kada je država bila privatna svojina nekolicine tajkuna

U odgovoru predsedniku beogradskog odbora DS Balši Božoviću, koji je rekao da će demokrate nakon narednih izbora ukinuti leks specijalis o Beogradu na vodi, Vesić poručuje da je Demokratska stranka jedino što su Božović i njegovi partijski drugovi uspeli do sada da ukinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
"Božovićeve prazne pretnje nikoga ne interesuju jer su ne samo protivzakonite, već i nemoguće. Kada bi svet funkcionisao tako kako mlađani Božović misli mi u Beogradu ne bismo vraćali dugove od preko 1,1 milijardu evra, koliko nam je ostavila njegova stranka", rekao je Vesić, a saopštio beogradski odbor SNS.

Vesić je poručio da je "frustracija Božovića projektom "Beograd na vodi" više nego očigledna.

"Prvo je njegova stranka imala na istom mestu sličan projekat koji se zvao "Menhetn na Balkanu", ali nisu bili u stanju da nađu investitora koji bi uložio ne 3,5 milijarde već ni 3,5 evra. Potom su pričali da preko stotinu hektara prostora uz reku, na kome su bili magacini, ne može da se raščisti ni za deset godina, a mi smo to uradili za godinu i po dana", rekao je Vesić.

DS je, Vesić, zatim tvrdila da Beograd na vodi nikada neće početi da se gradi, a kada je položen kamen temeljac, "postalo je jasno da ponovo lažu".

"Danas, kada se prve zgrade uspešno grade ostalo im je samo da prete. Kome to preti Balša Božović? Investitoru koji ulaže 3.5 milijardi evra u Srbiju? Građevinskim kompanijama i hiljadama radnika koji rade na izgradnji zgrada? Desetinama hiljada Beograđana koji će biti zaposleni kada se projekat bude završio?", upitao je Vesić.

Kako je istakao, "prošlo je vreme kada je Božovićeva stranka mogla da hapsi investitore i to uglavnom one koji su se usudili da prkose njihovim omiljenim tajkunima".

"Danas ste vi prošlost i podsećate Srbiju na ružne i teške godine kada je država bila privatna svojina nekolicine tajkuna", zaključio je Vesić.

Ranije danas, Božović je izjavio da će DS nakon narednih izbora po hitnom postupku staviti van snage Leks specijalis o izgradnji Beograda na vodi, kao i međudržavni ugovor između Srbije i UAE.

Ugovor o izgradnji Beograda na vodi biće proglašen ništavim, naveo je on.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vesić: DS je ružna prošlost

Izvor: Blic, 18.Dec.2015

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je danas Demokratskoj stranci da je ona prošlost i da podseća Srbiju na ružne i teške godine kada je država bila privatna svojina nekolicine tajkuna...U odgovoru predsedniku beogradskog odbora DS Balši Božoviću, koji je rekao da će demokrate nakon narednih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.