Izvor: B92, 19.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veruović za B92: U atentatu na Đinđića učestvovala dva snajpera

Beograd -- Milan Veruović, šef ličnog obezbeđenja Zorana Đinđića, izjavio je za Radio B92 da su u ubistvu premijera Srbije 12. marta ove godine učestvovala dva snajpera. U ekskluzivnom intervjuu Radiju B92, Veruović otkriva nove, do sada nepoznate detalje u vezi sa atentatom u kojem je i sam ranjen. Šef Đinđićevog obezbeđenja, koji nije sašlusan u prva četiri meseca posle ubistva Đindića, svojim iskazom ozbiljno dovodi u pitanje do sada objavljene rezultate istrage. Veruović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnja u zvaničnu verziju, prema kojoj je Đinđić ubijen hicem snajperske puške iz Ulice admirala Geprata. "Ja sumnjam u to da su bile dve puške. Ja to odgovorno tvrdim. Ako je bio okrenut licem prema vratima, kako je bio zatečen u položaju kada je pao, on nije mogao da bude pogođen sa njegove leve strane i pogođen je u njegovu desnu stranu, jer ja sam stajao sa leve strane u neposrednoj blizini, možda jedan metar. U trenutku penjanja na stepenik je možda bila otkrivena njegova glava, ili ne znam... Ja ne mogu da tvrdim da istraga neće ustanoviti činjenice o kojima ja sada govorim, ali to u meni izaziva veliku sumnju", rekao je Veruović.

U intervju koji će biti emitovan u ponedeljak od 10 sati u emisiji Kažiprst Radija B92, Milan Veruović objašnjava iz koje zgrade je po njegovom mišljenju pucano na Zorana Đinđića, kako je funckionisalo obezbeđenje premijera i postavlja više pitanja odgovornima za istragu. Izveštaj o uređivanju, organizovanju i funkcionisanju sistema obezbeđenja premijera Zorana Đinđića koji je 21.avgusta usvojila Vlada Srbije, možete preuzeti ovde, ili na sledećoj adresi: http://www.srbija.sr.gov.yu/g/dokvlada/izvestaj_komisije.zip

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.