Izvor: B92, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veruović saradnik, ne savetnik"

Beograd -- Milan Veruović je saradnik za bezbednost u Ministarstvu spoljnih poslova, a ne savetnik za bezbednost ministra, kažu u MSP.

Pre tog angažmana, Milan Veruović je na poslovima bezbednosti proveo dve godine u Misiji Srbije pri Savetu Evrope u Strazburu, rečeno je Beti u Ministarstvu. Poslanica Vesna Pešić prethodno je upitala ministra policije Dragana Jočića na osnovu "kojih kvalifikacija i zasluga je Milan Veruović postavljen za savetnika za bezbednost ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jeremića".

Poslanica Liberalno-demokratske partije upitala je Jočića za skupštinskom govornicom da li je tačno da je Milan Veruović postao savetnik Vuka Jeremića.

Ona je upitala Jočića tokom rasprave u Skupštini da li je Veruović postavljen za savetnika za bezbednost ministra spoljnih poslova.

"Pitam na osnovu kojih zasluga i kvalifikacija je Veruović postavljen za savetnika ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića", kazala je ona za skupštinskom govornicom.

Vesna Pesić je rekla da postoji sumnja, "pošto znamo koliko je Veruović ometao suđenje za ubistvo Zorana Đinđića i izmišljao treći metak", da je "ovo postavljenje nagrada za opstrukciju tokom celog suđenja optuženima za ubistvo premijera Đinđića".

Međutim, kasnije je ministar Jočić naveo da to nije u njegovoj nadležnosti i nije želeo da komentariše izjavu Vesne Pešić.

Milan Veruović je bio šef obezbeđenja ubijenog premijera Zorana Đinđića i ranjen je prilikom atentata 12. marta 2003.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.