Velja mrtav trezan!

Izvor: Glas javnosti, 09.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velja mrtav trezan!

BEOGRAD - Rezultati alko-testa koji je uradio lider Nove Srbije Velimir Ilić potvrdili su da je bio trezan tokom skupštinske rasprave u kojoj su pale teške reči između njega i poslanika G17 plus!

Ilića je Suzana Grubješić optužila da je pijan i zatražila da uradi alko-test. To je bilo prekjuče, a juče je ova poslanica G17 plus okrenula ploču, pa sada tvrdi da Ilić nikad nije pio i da je test bio nepotreban?!

S druge strane, Velja Ilić traži da se predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << G17, ali i LSV Nenada Čanka, testiraju na narkotike!

- Veoma me pogodilo što su u nedostatku argumenata rekli da sam pijan. Odmah sam otišao u skupštinsku ambulantu, uzeli su mi krv i dali na ispitivanje, ali sam otišao i na VMA i tamo takođe uradio test. Ta zdravstvena ustanova izdala mi je uverenje da je prisustvo alkohola u krvi 00,00 odsto - kaže Ilić.

On ističe da je davao na proveru sve što je dosad od njega traženo.

- Tražili su izveštaj o radu ministarstva, izveštaj budžetske inspekcije, i sve je bilo u redu. Sada ja tražim da se vidi ko se od njih drogira i ko je narkoman! Tražim zvaničan izveštaj o korupciji, o trošenju silnih para na Dinkićevu ekonomsku diplomatiju, o Luki Beograd, o "Ušću"... - nabraja Ilić.

Suzana Grubješić, na drugoj strani, primetno spušta loptu.

- Svi znamo da Ilić ne pije. Treba da idemo i na narkotest i na alko-test, ali i na psihotestove i zdravstvene preglede, kako bi građani mogli da vide da smo zdravi, normalni i bez poroka - vadi se Grubješićeva.

Rasprava o duvanu

Poslanici su juče raspravljali o Predlogu zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, za koji većina opozicionih poslanika tvrdi da je rigorozan, dok vlast ocenjuje da je njegovo usvajanje važno zbog očuvanja javnog zdravlja.

Radikalka Vjerica Radeta smatra da je zakon preoštar, poslanik SNS Mileta Poskurica da diskriminiše pušače, dok Zoran Šami iz DSS kaže da zakon "nepotrebno šikanira pušače". Predsednik NS Velimir Ilić zapitao je šta je poenta zakona, "pošto statistika kaže da rudarski basen Kolubara izbaci više dima i otrovnih gasova nego svi pušači grada Beograda, pa puta sto".

Poslanica LSV Aleksandar Jerkov, pak, kaže da je "magistar Ilić ozbiljan koliko i njegova diploma".

- Pitanje je zbog čega se on prepoznao i otišao da radi baš alko-test kad je Čanak rekao da misli da on ne pije vodu. To je moglo da znači niz drugih stvari. Magistar Ilić godinama ostavlja takav utisak i gradi takav imidž - poručuje Jerkov.

Ma on i kad je trezan lupa ko da je pijan. Uopste ne znam kako je moguce da takvi politicari jos uvek opstaju u Srbiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.