Izvor: B92, 14.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliko srpsko veče"

Bijelo Polje -- Srpska narodna stranka održala je u Bijelom Polju "Veliko srpsko veče" pod sloganom "Uklonimo granice".

Na Trgu slobode, mestu na kom je 13. jula 2004. proglašen Dan državnosti Crne Gore, predsednik SNS-a Andrija Mandić sinoć se založio za uklanjanje granice između Srbije i Crne Gore. "Srbija ima izgrađeno sudstvo, ozbiljnu Vladu i ozbiljnu opoziciju. Šta mi imamo u Crnoj Gori? Imamo na čelu diktatora Mila Đukanovića kojim upravlja organizovani kriminal, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je problem Crne Gore", rekao je on.

Potpredsednik SNS-a Novica Stanić kaže da će Đukanovićev režim biti srušen ako se srpska opozicija u Crnoj Gori ujedini i tako izbriše granicu između Srbije i Crne Gore.

Potpredsednik SNS-a Goran Danilović rekao je da je Đukanović nagovorio Vujanovića da ponudi ratnu odštetu Hrvatskoj. "To je nuđeno iako su znali da ljudi koji su ratovali na hercegovačkom ratištu nisu išli zato što im se tako htelo, već zato što su ih u rat pozvali Svetozar Marović i Đukanović. Mogu da plate što god hoće jer su dovoljno uzeli ovom narodu", rekao je Danilović.

Pre političkog dela programa emitovana je folk-muzika, ali i pesma "Marširala kralja Petra garda", a potom su prisutne zabavljali Goca Tržan, Olja Karleuša, Ksenija Pajčin i trubači iz Guče.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.