Veliki uspeh Srbije

Izvor: S media, 15.Jul.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki uspeh Srbije

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila da je pitanje liberalizacije viznog režima jedan od velikih uspeha državne politike Srbije s jedne strane, a s druge razumevanje evropske zajednice.

"Mi smo stava da svi koji žive u Srbiji, računajući i one koji su sa Kosova i Metohije, imaju pravo na dokumenta, uključujuci i pasoše", rekla je predsednica republičkog paralamenta u Paraćinu povodom današnje preporuke Evropske komisije da se Srbiji od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naredne godine ukinu vize.

Medjutim, dodala je ona, Evropska komisija će očigledno imati svoj stav i taj će biti obavezujući za Srbiju, s obzirom na rezoluciju UN 1.244 (o Kosovu) i s obzirom na činjenicu da smo u obavezi da se dogovoramo sa medjunaradnim snagama o pitanjima ovog dela.

Slavica Djukić-Dejanović boravi u Paraćinu gde će prisustvovati svečanoj sednici Socijalističke partije Srbije u tom gradu.

Komentarišući poslednje napade na jugu Srbije, ona je istakla da je svaki akt terorizma isti, bilo da je on oko Bujanovca i Preševa, bilo da je na Kosovu i Metohiji u Vojvodini ili bilo gde.

"Kada se terorističkim aktima pogadja ono što se zove sigurnost gradjana, to jeste terorizam i mi smo definisali ova zbivanja tako", zaključila je predsednica parlamenta Srbije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.