Veliki broj suđenja novinarima

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Avg.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki broj suđenja novinarima

U Srbiji propisi o kleveti, povredi časti i ugleda otvaraju velike mogućnosti za tužbe protiv medija. Prema podacima Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), pred Višim sudom u Beogradu u 2011. pokrenuta su 242 parnična postupka zbog objavljivanja informacija u medijima, uglavnom zbog povrede časti i ugleda, a vode se i krivični postupci. Sudski postupci finansijski iscrpljuju novinare i medije i nameću autocenzuru. NUNS je zbog toga pre malo više od godinu dana pokrenuo uslugu besplatnog zastupanja pred sudovima. Do sada je ta usluga odobrena za 10 medijskih radnika.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS: 10 novinara dobilo besplatno zastupanje pred sudom

Izvor: NaDlanu.com, 17.Avg.2012

BEOGRAD, 17. avgusta 2012. (Beta) - Pred Višim sudom u Beogradu u 2011. godini su pokrenuta 242 parnična postupka zbog objavljivanja informacija u medijima, uglavnom zbog povrede časti i ugleda, izjavio je u petak predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović... BEOGRAD, 17....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.