Izvor: B92, 22.Mar.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić negira navode Šaćirbegovića

Beograd,Sarajevo -- Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić negirao je navode bivšeg ministra BiH Muhameda Šaćirbegovića da je Srbija raspisala poternice za 400 osoba iz BiH

To nije tačno. To su opet pokušaji neke političke polemike oko isključivo pravosudnih stvari, izjavio je Vekarić. "Ovo su isključivo pravosudne stvari i što se tiče političke diskusije u to uopšte ne želim da se upuštam", naglasio je on.

Podsetimo, u intervjuu "Dnevnom avazu" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivši ministar inostranih poslova i bivši ambasador BiH pri UN Muhamed Šaćirbegović rekao je da se na poternicama iz Srbije, pored bivšeg člana predsedništva BiH Ejupa Ganića, nalazi još 400 ljudi.

"Mislim da i dalje postoje ogromne opasnosti, ne samo za gospodina Ganića nego i za još 400 ljudi koji se, prema mojim informacijama, nalaze na poternicama iz Srbije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ovo su kritični momenti ne samo za Ganića, nego za "celo naše ratno rukovodstvo, pa i BiH".

Šaćirbegović veruje da Ganić neće biti izručen Srbiji, nego BiH, ali je dodao da se time "stvara prostor za dodatne manipulacije Srbije, a na štetu" BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šaćirbegović izmislio 400 poternica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2010

BEOGRAD - Zamenik srpskog tužioca za ratne zločin Bruno Vekarić negirao je danas navode bivšeg zvaničnika BiH Muhameda Šaćirbegovića da je Srbija raspisala poternice za 400 osoba iz BiH, navodeći da ne želi da se upušta u političke polemike u pravosuđu...To nije tačno. To su opet pokušaji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vekarić: Ne postoje tajne poternice za građanima BiH

Izvor: Blic, 22.Mar.2010

Zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić negirao je danas navode bivšeg zvaničnika BiH Muhameda Šaćirbegovića da je Srbija raspisala poternice za 400 osoba iz BiH, navodeći da ne želi da se upušta u političke polemike u pravosuđu..."To nije tačno. To su opet pokušaji neke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.