Vekarić: Novi dokazi o slučaju trgovine organima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Novi dokazi o slučaju trgovine organima

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine došlo je do fotografija osumnjičenih za trgovinu organima Srba koji su sa Kosova odvođeni na sever Albanije, izjavio je danas portparol tog tužilaštva Bruno Vekarić.

Vekarić je za B92 rekao da je Tužilaštvo za ratne zločine dobilo fotografije na kojima se vide neki počinioci ratnih zločina na Kosovu i severu Albanije, a pojedine osobe sa tih snimaka od ranije su poznate tužilaštvu.

Na pozadinama fotografija iscrtane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su mape, ispisani datumi i mesto fotografisanja.

"Od naših izvora dobili smo veoma upečatljive slike koje potvrđuju ono što već znamo, a to je da su pod jedan, postojali logori OVK na severu Albanije za vreme rata i pod dva, da su postojale srpske žrtve na severu Albanije u to vreme, kao i medicinski centri gde su se potencijalno odvijale hirurške intervencije", rekao je Vekarić.

Prema njegovim rečima tužilaštvo će u ponedeljak početi da radi na identifikaciji počinilaca i žrtava zločina u sklopu velikog predmeta pod nazivom trgovina ljudskim organima.

Vekarić je rekao da će novi dokazi biti predočeni izvestiocu Saveta Evrope čija se poseta očekuje tokom marta, a tužilaštvo će ponovo pokušati da kontaktira i kolege u Albaniji kako bi se i oni eventualno uključili u istragu o događajima na teritoriji Albanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.