Veći budžet za Vojvodinu

Izvor: B92, 14.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći budžet za Vojvodinu

Zgrada Izvršnog veća Vojvodine

Novi Sad -- Izvršno veće Vojvodine usvojilo je predlog rebalansa pokrajinskog budžeta, prema kojem će on biti uvećan za 6,56 milijardi dinara.

Prema predlogu pokrajinske vlade, budžet će iznositi nešto više od 59 milijardi dinara, odnosno biće veći za 12,4 odsto. Kako je ranije najavljeno, Skupština Vojvodine bi o rebalansu budžeta trebalo da raspravlja 22. ili 23. avgusta.

Predlogom pokrajinske vlade, rebalansom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je predviđeno i oko 180 miliona dinara za održavanje pokrajinskih izbora.

Kako se objašnjava u saopštenju sa sednice vlade, rebalans pokrajinskog budžeta posledica je povećanog obima transfernih sredstava iz republičkog budžeta, namenjenih za rashode zaposlenih u obrazovanju i kulturi.

Takođe, budžet je povećan i kao posledica prispelih sredstava od privatizacije privrednih subjekata u Vojvodini.

Precizira se da su sredstva od privatizacije veća za 6,5 milijardi dinara, prihodi od poreza na zarade za oko 350 miliona, a transferna sredstva iz budžeta Srbije za oko 150 miliona dinara.

Sredstva iz uvećanog budžeta biće najvećim delom usmerena finansiranju projekata u okviru kredita Fonda za razvoj Vojvodine, za povećavanje garancijskog potencijala pokrajinskog Garancijskog fonda, kao i za plasiranje sredstava putem Fonda za kapitalna ulaganja.

Za te namene biće izdvojeno dodatnih 3,35 milijardi dinara, dok će 1,26 milijardi dinara biti usmereno za izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Za 228 miliona dinara povećana su i sredstva za podizanje kvaliteta programa u oblastima obrazovanja i kulture, navodi se u saopštenju.

Povećan je i obim sredstava namenjenih za investiciono ulaganje u sportsku infrastrukturu i objekte, u kojima se realizuju programi za mlade, za iznos od 200 miliona dinara.

Za 120 miliona dinara povećana su i sredstva namenjena obnovi požarom oštećenih krajeva u Vojvodini, a isti iznos predviđen je i za suzbijanje komaraca u Vojvodini.

Rebalansom pokrajinskog budžeta za 2007. godinu za oko 38 miliona dinara uvećana su sredstva namenjena rešavanju stambenih potreba izgnanih i prognanih lica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.