Izvor: B92, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veća verovatnoća za nezavisnost"

Rijeka -- Predsednik Srbije kaže da je u ovom trenutku mnogo veća verovatnoća da će Kosovo biti nezavisno.

Boris Tadić je izjavio da se nijedna normalna zemlja ne odriče dela svoje teritorije, ali i da je u ovom trenutku mnogo veća verovatnoća da će Kosovo biti nezavisno. "To svaki naš građanin zna i ja nemam pravo da obmanjujem građane, ali ću se boriti do poslednjeg trenutka da se to ne dogodi", rekao je Tadić.

Prema njegiovm rečima, važno je održati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinstvenu državnu politiku kada je reč o integritetu zemlje.

"Proces ne sme postati status kvo"

Šef UNMIK-a Joakim Riker kaže da više ne treba odlagati definisanje statusa Kosova. "Ne želimo da proces statusa postane status kvo. Trebalo bi da dođemo do rešenja zarad stabilnosti u regionu i da dozvolimo da region kao celina ide brže ka Evropi", rekao je Riker juče u Rijeci na neformalnom sastanku ministara inostranih poslova država uključenih u Proces saradnje Jugoistočne Evrope.

"Kosovo je deo Procesa saradnje, sada i u budućnosti", rekao je Riker zatražio da članice Procesa saradnje pomognu u definisanju statusa Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.