Izvor: B92, 13.Apr.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veća ovlašćenja povereniku

Beograd -- Vlada usvojila predlog zakona o izmeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama, kojim se propisuje da su rešenja Poverenika obavezujuća, konačna i izvršna.

Predlogom je predviđeno da promenjeni član 28. zakona omogućava Povereniku da administrativno izvršenje rešenja sprovodi prinudnom merom, ili novčanom kaznom, a da se u postupku administrativnog izvršenja rešenja Poverenika ne može uložiti žalba koja se odnosi na izvršenje.

"Ako Poverenik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne može sprovesti svoje rešenje Vlada mu na njegov zahtev pruža pomoć u postupku administrativnog izvršenja tog rešenja - primenom mera iz svoje nadležnosti, odnosno obezbeđivanjem izvršenja rešenja Poverenika neposrednom prinudom", predviđa taj zakonski predlog.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veća ovlašćenja povereniku

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2010

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona o izmeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kojim se propisuje da su rešenja Poverenika obavezujuća, konačna i izvršna.

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.