Važnost pasoša biće produžena do 31. decembra 2011.

Izvor: Glas javnosti, 19.Okt.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važnost pasoša biće produžena do 31. decembra 2011.

BEOGRAD - Odbor za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije usvojio je u načelu predlog izmena i dopuna Zakona o putnim ispravama, kojim će važnost pasoša biti produžena do 31. decembra 2011.

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milorad Todorović kazao je na sednici da se važnost "plavih" pasoša produžava po treći put, zbog problema oko njihovog izdavanja u inostranstvu.

On je dodao da je do sada izdato oko 2,6 miliona biometrijskih pasoša i da je uočeno "zasićenje" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kada je reč o zahtevima građana za njihovo izdavanje.

Odbor je u načelu usvojio i četiri međunarodna sporazuma o policijskoj saradnji i saradnji protiv organizovanog kriminala.

Usvojen je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama, sprečavanja elementarnih nepogoda i tehnogenih havarija i uklanjanja posledica i o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Azerbejdžana o saradnji u borbi protiv kriminala.

Takođe, usvojeni su i predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji, kao i o sporazumu te dve vlade o osnivanju i funkcionisanju zajedničkog kontakt centra za saradnju policije i carine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.