Izvor: B92, 05.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varadi: Ne povlačiti tužbu protiv NATO

Novi Sad -- Šef pravnog tima SCG pred Međunarodnim sudom pravde Tibor Varadi kaže da tužbu protiv NATO ne treba povući.

Varadi je za novosadski "Dnevnik" rekao da će taj sud sredinom decembra raspravljati o nadležnosti povodom tužbe Srbije i Crne Gore protiv NATO, a da je rasprava povodom tužbe Bosne i Hercegovine protiv SCG za genocid zakazana za 27. februar 2006.

On je rekao da je teško predvideti odluku Međunarodnog suda pravde povodom tužbe SCG protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO, ali da se može govoriti o uticaju te odluke na raspravu povodom tužbe BiH protiv SCG. "To ne znači da će tako i biti, ali ne bi trebalo da odustajemo od tužbe jer tada ne bi bilo ni teorijske mogućnosti da ta odluka ima nekog uticaja na raspravu povodom tužbe BiH. Ovako ima šanse", kaže Varadi.

Varadi kaže da BiH ranijoj tužbi može da priključi nove dokaze i sve ono što je utvrđeno u Haškom tribunalu, argumente iz knjiga i nova dokumenta, ali i dodao da ono što je utvrđeno u Haškom tribunalu ne obavezuje Međunarodni sud pravde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.